Sharon Dijksma, staatssecretaris, Infrastructuur en Milieu

Dinsdagavond beëdiging Dijksma als staatssecretaris IenM

Sharon Dijksma, staatssecretaris, Infrastructuur en Milieu

Koning Willem-Alexander zal dinsdagavond Sharon Dijksma benoemen als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM). Dijksma volgt Wilma Mansveld op die moest aftreden vanwege de kritiek die zij kreeg in het Fyra-rapport. Tweede Kamerlid en vice-fractievoorzitter van de PvdA Martijn van Dam wordt benoemd als staatssecretaris van Economische Zaken. Die post komt vrij als Dijksma bij het ministerie van IenM aantreedt.

De oppositiepartijen drongen er in het Kamerdebat over het aftreden van Mansveld bij premier Mark Rutte op aan om de portefeuille van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu te herzien. Met name het spoordossier is erg zwaar. Zij verwijten minister Melanie Schultz van Haegen dat zij met waterbeheer en wegenbouw een pretpakket heeft. Rutte gaf echter als reactie geen grote veranderingen in de portefeuilleverdeling te verwachten. Wel wordt er volgens hem gekeken naar de expertise en voorkeuren van de opvolger, zo meldt Nu.nl.

Portefeuilleverdeling

Mansveld moest het veld ruimen als als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, nadat de Fyra enquêtecommissie oordeelde dat zij de Tweede Kamer onjuist informeerde over de hogesnelheidstreinen. Mansveld lag al langere tijd onder vuur bij de Tweede Kamer, onder meer vanwege problemen bij spoorbeheerder ProRail.

Ook huidige minister Schultz van Haegen kreeg kritiek van de enquêtecommissie. Haar werd verweten in 2011 een te rooskleurig beeld te geven van van haar oplossing voor de problemen met de Fyra. Ook heeft zij niet alle alternatieven onderzocht die er waren voor de NS als concessiehouder van de HSL-Zuid. Schultz van Haegen mocht echter aanblijven als minister.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dinsdagavond beëdiging Dijksma als staatssecretaris IenM | OVPro.nl
Sharon Dijksma, staatssecretaris, Infrastructuur en Milieu

Dinsdagavond beëdiging Dijksma als staatssecretaris IenM

Koning Willem-Alexander zal dinsdagavond Sharon Dijksma benoemen als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu (IenM). Dijksma volgt Wilma Mansveld op die moest aftreden vanwege de kritiek die zij kreeg in het Fyra-rapport. Tweede Kamerlid en vice-fractievoorzitter van de PvdA Martijn van Dam wordt benoemd als staatssecretaris van Economische Zaken. Die post komt vrij als Dijksma bij het ministerie van IenM aantreedt.

De oppositiepartijen drongen er in het Kamerdebat over het aftreden van Mansveld bij premier Mark Rutte op aan om de portefeuille van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu te herzien. Met name het spoordossier is erg zwaar. Zij verwijten minister Melanie Schultz van Haegen dat zij met waterbeheer en wegenbouw een pretpakket heeft. Rutte gaf echter als reactie geen grote veranderingen in de portefeuilleverdeling te verwachten. Wel wordt er volgens hem gekeken naar de expertise en voorkeuren van de opvolger, zo meldt Nu.nl.

Portefeuilleverdeling

Mansveld moest het veld ruimen als als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, nadat de Fyra enquêtecommissie oordeelde dat zij de Tweede Kamer onjuist informeerde over de hogesnelheidstreinen. Mansveld lag al langere tijd onder vuur bij de Tweede Kamer, onder meer vanwege problemen bij spoorbeheerder ProRail.

Ook huidige minister Schultz van Haegen kreeg kritiek van de enquêtecommissie. Haar werd verweten in 2011 een te rooskleurig beeld te geven van van haar oplossing voor de problemen met de Fyra. Ook heeft zij niet alle alternatieven onderzocht die er waren voor de NS als concessiehouder van de HSL-Zuid. Schultz van Haegen mocht echter aanblijven als minister.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.