Groenewegen, NS, CFO

Bert Groenewegen wordt nieuwe financieel directeur bij NS

Foto geleverd door NS met vermelding fotograafnaam

Bert Groenewegen wordt vanaf 15 september de nieuwe financieel directeur in de Raad van Bestuur van NS. Hij vervangt de huidige financieel directeur, Engelhardt Robbe, die op donderdag 7 april is vertrokken. Groenewegen was eerder financieel directeur en algemeen directeur bij PCM Uitgevers en financieel directeur bij Ziggo. 

Groenewegen zal pas in september beginnen in zijn nieuwe functie, terwijl Robbe al op donderdag vertrekt. Volgens NS zal de Raad van Commissarissen voor de tussengelegen periode zorgen voor een adequate interim oplossing.

Financieel directeur

“Na de recente benoeming van Susi Zijderveld, die op 1 februari jl. is gestart als Directeur Risicobeheersing, is de Raad van Commissarissen verheugd in Bert Groenewegen een goede CFO voor NS gevonden te hebben”, aldus Truze Lodder, voorzitter van de Raad van Commissarissen. De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de benoeming van Groenewegen.

Groenewegen ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het beloningsbeleid, maar heeft afgezien van de variabele component in zijn beloning. Voordat hij in dienst treedt bij NS, zorgt Groenewegen ervoor dat hij zijn huidige nevenwerkzaamheden en toezichthoudende taken in overeenstemming brengt worden met de Wet Bestuur en Toezicht.

Lees ook: Financieel directeur van NS Engelhardt vertrekt in 2016

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Bert Groenewegen wordt nieuwe financieel directeur bij NS”

Paul Lamote|06.04.16|17:39

Sterkte Bert, er komen voor de NS financieeel extreem zware jaren aan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bert Groenewegen wordt nieuwe financieel directeur bij NS | OVPro.nl
Groenewegen, NS, CFO

Bert Groenewegen wordt nieuwe financieel directeur bij NS

Foto geleverd door NS met vermelding fotograafnaam

Bert Groenewegen wordt vanaf 15 september de nieuwe financieel directeur in de Raad van Bestuur van NS. Hij vervangt de huidige financieel directeur, Engelhardt Robbe, die op donderdag 7 april is vertrokken. Groenewegen was eerder financieel directeur en algemeen directeur bij PCM Uitgevers en financieel directeur bij Ziggo. 

Groenewegen zal pas in september beginnen in zijn nieuwe functie, terwijl Robbe al op donderdag vertrekt. Volgens NS zal de Raad van Commissarissen voor de tussengelegen periode zorgen voor een adequate interim oplossing.

Financieel directeur

“Na de recente benoeming van Susi Zijderveld, die op 1 februari jl. is gestart als Directeur Risicobeheersing, is de Raad van Commissarissen verheugd in Bert Groenewegen een goede CFO voor NS gevonden te hebben”, aldus Truze Lodder, voorzitter van de Raad van Commissarissen. De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de benoeming van Groenewegen.

Groenewegen ontvangt een vast jaarsalaris dat past binnen het beloningsbeleid, maar heeft afgezien van de variabele component in zijn beloning. Voordat hij in dienst treedt bij NS, zorgt Groenewegen ervoor dat hij zijn huidige nevenwerkzaamheden en toezichthoudende taken in overeenstemming brengt worden met de Wet Bestuur en Toezicht.

Lees ook: Financieel directeur van NS Engelhardt vertrekt in 2016

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Bert Groenewegen wordt nieuwe financieel directeur bij NS”

Paul Lamote|06.04.16|17:39

Sterkte Bert, er komen voor de NS financieeel extreem zware jaren aan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.