Jean-Marc Janaillac, Transdev

Topman van Transdev Group stapt over naar Air France-KLM

Jean-Marc Janaillac, Transdev

Jean-Marc Janaillac stopt als topman van de Transdev Group, de Franse moedermaatschappij van Connexxion. Hij wordt per 1 juli van dit jaar topman bij Air France-KLM. Janaillac blijft tot 1 juli gewoon nog de Transdev Group leiden. Volgens de Nederlandse directeur van Connexxion, Bart Schmeink, was Janaillac een verbinder en was hij verantwoordelijk voor het bepalen van een heldere bedrijfsstrategie voor Transdev Group. 

Het nominatiecomité van de luchtvaartmaatschappij heeft Janaillac vrijdag officieel voorgedragen. Janaillac volgt Alexande de Juniac op. Wie Janaillac gaat opvolgen bij Transdev Group is nog niet bekend.

Connexxion

Schmeink zegt het jammer te vinden dat Janaillac vertrekt, maar ziet het tegelijkertijd als een bevestiging van de prestaties voor Transdev de afgelopen jaren. “Jean-Marc Janaillac is de drijvende kracht geweest achter het keren van het tij voor Transdev. Het is nu aan ons allemaal om de koers die hij heeft uitgezet, te behouden.”

Onder leiding van Janaillac is namelijk de schuldpositie van Transdev verlaagd en de winstgevendheid verhoogd en hij heeft dus gezorgd dat er een duidelijke bedrijfsstrategie bestaat. “Transdev is actief in negentien landen en die divisies zijn nu helder met elkaar verbonden”, aldus Schmeink. “Ondanks de grote verschillen in ons bedrijf, is de strategie helder. Daarop kunnen we allemaal de komende jaren voortbouwen.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.