Van Boxtel wil aanblijven als topman bij NS

Roger van Boxtel wil na augustus door als president-directeur van NS. Van Boxtel werd vorig jaar in principe voor een jaar benoemd nadat Timo Huges vanwege de aanbestedingsfraude in Limburg zijn functie moest neerleggen, maar ingewijden hebben tegen de Telegraaf gezegd dat Van Boxtel graag langer zou willen blijven.

Overigens zegt Van Boxtel dat hij zelf nog in gesprek is met de Raad van Commissarissen over een eventuele verlenging van zijn werktijd bij de spoorvervoerder. Ook minister Dijsselbloem moet dit goedkeuren, aangezien het ministerie van Financiën aandeelhouder is van de NS.

Politiek

Tot nog toe lijkt de relatie tussen Van Boxtel en Dijsselbloem goed te zijn. Van Boxtel zei vanaf het begin het spoorbedrijf meer open te willen maken, ook richting concurrenten, en te willen dat er eerlijker zou worden gepraat en opgetreden. Sinds zijn aantreden heeft hij dan ook verschillende veranderingen doorgevoerd. De belangrijkste verandering is het besluit om verschillende nevenactiviteiten af te stoten. Dit was in lijn met de wens van Dijsselbloem, die wilde dat NS zich zou richten op haar kerntaak en vond dat NS ‘geen hamburgers moest bakken’.

Het definitieve besluit over een mogelijke nieuwe topman of een verlenging van het contract van Van Boxtel zal volgens de Telegraaf over ruim een maand genomen worden. Van Boxtel was eerder voorzitter van de Raad van Bestuur bij zorgverzekeraar Menzis. Ook heeft hij voor D66 in zowel de Eerste als de Tweede Kamer gezeten en maakte hij als minister zonder portefeuille deel uit van het Tweede kabinet-Kok.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Van Boxtel wil aanblijven als topman bij NS | OVPro.nl

Van Boxtel wil aanblijven als topman bij NS

Roger van Boxtel wil na augustus door als president-directeur van NS. Van Boxtel werd vorig jaar in principe voor een jaar benoemd nadat Timo Huges vanwege de aanbestedingsfraude in Limburg zijn functie moest neerleggen, maar ingewijden hebben tegen de Telegraaf gezegd dat Van Boxtel graag langer zou willen blijven.

Overigens zegt Van Boxtel dat hij zelf nog in gesprek is met de Raad van Commissarissen over een eventuele verlenging van zijn werktijd bij de spoorvervoerder. Ook minister Dijsselbloem moet dit goedkeuren, aangezien het ministerie van Financiën aandeelhouder is van de NS.

Politiek

Tot nog toe lijkt de relatie tussen Van Boxtel en Dijsselbloem goed te zijn. Van Boxtel zei vanaf het begin het spoorbedrijf meer open te willen maken, ook richting concurrenten, en te willen dat er eerlijker zou worden gepraat en opgetreden. Sinds zijn aantreden heeft hij dan ook verschillende veranderingen doorgevoerd. De belangrijkste verandering is het besluit om verschillende nevenactiviteiten af te stoten. Dit was in lijn met de wens van Dijsselbloem, die wilde dat NS zich zou richten op haar kerntaak en vond dat NS ‘geen hamburgers moest bakken’.

Het definitieve besluit over een mogelijke nieuwe topman of een verlenging van het contract van Van Boxtel zal volgens de Telegraaf over ruim een maand genomen worden. Van Boxtel was eerder voorzitter van de Raad van Bestuur bij zorgverzekeraar Menzis. Ook heeft hij voor D66 in zowel de Eerste als de Tweede Kamer gezeten en maakte hij als minister zonder portefeuille deel uit van het Tweede kabinet-Kok.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.