ns, trein (credit: NS)

NS gaat bestuursvorm ingrijpend veranderen

ns, trein (credit: NS)

Spoorvervoerder NS wil het bestuur op een andere manier gaan inrichten. Er komt een Raad van Bestuur met vijf directeuren in plaats van de huidige Executive Committee met acht directeuren. Deze Raad van Bestuur wordt verantwoordelijk voor NS en stuurt het bedrijf aan. “Het bestuur van NS wordt op een nieuwe manier ingericht zodat we slagvaardiger kunnen werken”, aldus NS.

Momenteel zijn al drie functies in de Raad van Bestuur vervuld. Roger van Boxtel is de President-directeur en Bert Schouws is momenteel de Directeur Financiën. Schouws wordt in september vervangen door Bert Groenewegen. De positie van directeur Risicobeheersing wordt ingevuld door Susi Zijderveld. Er moeten nog twee nieuwe functies ingevuld worden, namelijk de positie directeur Operatie en de directeur Commercie & Ontwikkeling.

Selectie

De directeur Operatie wordt verantwoordelijk voor de vervoersactiviteiten die nu nog vallen onder NS Reizigers en de onderhoudsactiviteiten van NedTrain. Deze directeur wordt bovendien ondersteund door de directeur Techniek. De directeur Commercie & Ontwikkeling krijgt de verantwoordelijkheid over de ontwikkel-, verkoop- en marketingactiviteiten van NS.

De Raad van Commissarissen buigt zich momenteel over de selectie van kandidaten voor de twee nieuwe functies in de RvB en zal naar verwachting binnenkort twee kandidaten aandragen. Die mag de minister van Financiën dan als aandeelhouder benoemen. Alle leden in de RvB krijgen voortaan bovendien Nederlandse functiebenamingen. Met deze nieuwe Raad van Bestuur wil NS nog meer werken als één bedrijf en betere resultaten leveren die passen bij de nieuwe strategie van NS.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS gaat bestuursvorm ingrijpend veranderen | OVPro.nl
ns, trein (credit: NS)

NS gaat bestuursvorm ingrijpend veranderen

Spoorvervoerder NS wil het bestuur op een andere manier gaan inrichten. Er komt een Raad van Bestuur met vijf directeuren in plaats van de huidige Executive Committee met acht directeuren. Deze Raad van Bestuur wordt verantwoordelijk voor NS en stuurt het bedrijf aan. “Het bestuur van NS wordt op een nieuwe manier ingericht zodat we slagvaardiger kunnen werken”, aldus NS.

Momenteel zijn al drie functies in de Raad van Bestuur vervuld. Roger van Boxtel is de President-directeur en Bert Schouws is momenteel de Directeur Financiën. Schouws wordt in september vervangen door Bert Groenewegen. De positie van directeur Risicobeheersing wordt ingevuld door Susi Zijderveld. Er moeten nog twee nieuwe functies ingevuld worden, namelijk de positie directeur Operatie en de directeur Commercie & Ontwikkeling.

Selectie

De directeur Operatie wordt verantwoordelijk voor de vervoersactiviteiten die nu nog vallen onder NS Reizigers en de onderhoudsactiviteiten van NedTrain. Deze directeur wordt bovendien ondersteund door de directeur Techniek. De directeur Commercie & Ontwikkeling krijgt de verantwoordelijkheid over de ontwikkel-, verkoop- en marketingactiviteiten van NS.

De Raad van Commissarissen buigt zich momenteel over de selectie van kandidaten voor de twee nieuwe functies in de RvB en zal naar verwachting binnenkort twee kandidaten aandragen. Die mag de minister van Financiën dan als aandeelhouder benoemen. Alle leden in de RvB krijgen voortaan bovendien Nederlandse functiebenamingen. Met deze nieuwe Raad van Bestuur wil NS nog meer werken als één bedrijf en betere resultaten leveren die passen bij de nieuwe strategie van NS.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.