Connexxion, Eric van Eijndhoven

Twee nieuwe directieleden voor Connexxion OV

Connexxion, Eric van Eijndhoven

Connexxion Openbaar Vervoer heeft een nieuw directieteam. Eric van Eijndhoven is sinds 7 juli de nieuwe algemeen directeur OV bij Connexxion. Van Eijndhoven bekleedde eerder de functie Commercieel Directeur bij Transdev Nederland. Richard Emmerink is aangesteld als Financieel en Operationeel Directeur. 

Van Eijndhoven is in 2014 bij Transdev komen werken. Daarvoor was hij directeur Bedrijfs- & Productontwikkeling bij de NS en Business Development Director bij Abellio Group. Per 7 juli heeft hij de functie algemeen directeur OV overgenomen van Juul van Hout. Van Hout blijft aan als directeur van Hermes – de vervoerder in de regio Eindhoven – en wordt ook regiodirecteur Zuid-Oost.

Nieuwe functies

Emmerink werkte tien jaar als financieel directeur bij Abellio Group en heeft de afgelopen drie jaar de functie programmadirecteur Strategie Implementatie bekleed bij Aegon Nederland. “Mede dankzij zijn ervaring op het gebied van tenders zal hij ook een belangrijke bijdrage leveren aan het winnen van concessies en het behouden van onze marktpositie”, aldus Transdev.

Transdev heeft nu drie aparte pijlers, namelijk OV, Taxi en Witte Kruis. Dit laatste betreft het ambulancevervoer van Connexxion. Ook Connexxion Taxi heeft een andere algemeen directeur, namelijk Michiel Wildschut.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.