Karel van Gils, directeur Techniek, GVB

Karel van Gils stapt over van GVB naar ProRail

Karel van Gils is per 1 augustus begonnen bij ProRail als directeur assetmanagement. Hij is in die functie verantwoordelijk voor het onderhoud aan het spoor. Van Gils bekleedde hiervoor bijna drie jaar lang de positie van directeur techniek bij de Amsterdamse stadsvervoer GVB. 

Van Gils was daarvoor werkzaam in verschillende functies bij NS en werkte bij NedTrain.

Infrastructuur

Van Gils: “In nauwe samenwerking met vervoerders en aannemers de kwaliteit voor de reizigers vooruit helpen door betere betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de infra; daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Ik ben ervan overtuigd dat het een stevige maar prachtige uitdaging wordt.”

Van Gils gaat deel uitmaken van de Executive Committee van ProRail. Behalve Van Gils zijn er nog drie andere nieuwe directeuren gestart in augustus, waarmee de nieuwe topstructuur van de infrabeheerder rond is. De nieuwe topstructuur bestaat nu uit de Raad van Bestuur, bestaande uit Pier Eringa (CEO), John Voppen (COO) en Hans van Leeuwen (CFO) en de ExCo. Dit is een uitgebreider directieteam en is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.