Syntus, bus, Apeldoorn

Syntus wil vaker naam van moederbedrijf Keolis gebruiken

Vervoerder Syntus wil op steeds meer plekken de naam Keolis gaan gebruiken. Onder meer op toekomstige concessies wil de vervoerder zich gaan inschrijven onder de naam van het moederbedrijf. Vanaf oktober gaat Syntus de naamsverandering geleidelijk invoeren.

Syntus zit nu in de voorbereidende fase voor deze wisseling van naam. Het bedrijf heeft het ‘corporate logo’ al aangepast om daarin de naam van Keolis op de nemen en ook in andere uitingen wil het bedrijf de naam en de kleuren van Keolis gaan gebruiken. Hiermee hoopt de vervoerder de naamsbekendheid van het moederbedrijf te vergroten.

Nieuwe concessies

Hoewel Syntus zich op toekomstige concessies wil gaan inschrijven onder de naam Keolis, betekent dit niets voor de huidige concessies van Syntus. Daar zal de naam Syntus gewoon op de bussen en treinen blijven staan. Syntus verzorgt het openbaar vervoer op de Veluwe, in Gelderland, in Midden-Overijssel en in Twente.

Het is nog niet helemaal zeker wat er gaat gebeuren met huidige concessies wanneer die eventueel verlengd worden. De verwachting is dat de vervoerder ook in dit geval de naam Syntus blijft gebruiken, maar daar bestaat nog geen zekerheid over. Keolis is een Franse vervoerder, die wereldwijd bus-, tram-, trein- en metrovervoer verzorgt, maar ook in de markt voor bike- en car-sharing opereert.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.