Janet Stuijt nieuw lid van de Raad van Commissarissen NS

Janet Stuijt, RvC, NS

Janet Stuijt is per 15 augustus toegetreden tot de raad van Commissarissen (RvC) bij NS. Ze is in ieder geval voor vier jaar aangesteld en daarna is verlenging mogelijk. Daarmee zijn nu vijf van de zes functies in de Raad van Commissarissen van NS ingevuld.

Stuijt is sinds 2011 General Counsel & Head of Compliance en Corporate Secretary bij verzekeringsmaatschappij NN Group N.V. In die hoedanigheid geeft ze leiding aan verschillende teams in Nederland en in het buitenland.

Achtergrond

“Janet Stuijt beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met governance, risk en compliance gerelateerde zaken, die zij opdeed in uiteenlopende juridische functies binnen de advocatuur, de internationale bankensector en nu bij verzekeraar en vermogensbeheerder NN Group”, aldus voorzitter Gerard van de Aast van de RvC. “Met haar juridische achtergrond en praktische ervaring is ze een goede aanvulling op ons team.”

Stuijt werkte eerder in diverse leidinggevende functies bij de banken ABN AMRO en ING Groep. Daarvoor was ze werkzaam als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke /Allen & Overy en in de jaren negentig werkte ze bij advocatenbureau De Brauw Blackstone Westbroek. Ze studeerde Rechten aan de Universiteit van Leiden.

Raad van Commissarissen

In de Raad van Commissarissen staat nu nog één vacature open en in de Raad van de Bestuur (RvB) nog twee vacatures. De Raad van Commissarissen is momenteel bezig met de selectie van kandidaten voor de twee openstaande functies in de RvB. Het gaat hier om een directeur Operatie en de directeur Commercie & Ontwikkeling. NS wil een nieuwe Raad van Bestuur om nog meer te kunnen werken als één bedrijf en betere resultaten te leveren die passen bij de nieuwe strategie van NS.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.