Arriva, NS, Veolia, treinen

Adviesbureau TransTec gaat door als eenmansbedrijf

Arriva, NS, Veolia, treinen

Het vervoerkundig adviesbureau TransTec houdt per 1 januari 2017 op te bestaan in de huidige vorm. Het kantoor in Amsterdam wordt gesloten en het bureau gaat door als eenmansbedrijf met alleen de huidige directeur en eigenaar Fred van der Blij. TransTec zegt dat te stoppen omdat de aanbestedingsmarkt steeds ‘grimmiger’ wordt en tevens is het een eerste stap richting het pensioen van Van der Blij. 

TransTec werkt voor overheden en vervoerbedrijven om die te ondersteunen en advies te geven over een goede strategie en bijvoorbeeld techniek en infrastructuur, maar ook op het gebied van aanbestedingen en concessies. Vooral die ondersteuning bij aanbestedingen was altijd een belangrijk onderdeel voor TransTec.

“Omdat de aanbestedingsmarkt steeds grimmiger wordt, is dat in deze tijd niet meer vol te houden”, aldus TransTec. “Daarmee verdwijnt één van de pijlers onder het bedrijf, reden om de koers te verleggen. Daarnaast hebben andere redenen, zoals de gewenste afbouw in de richting van de pensionering van directeur-eigenaar Van der Blij, een rol gespeeld.”

Aanbestedingsprocessen

TransTec heeft onder meer eerder het aanbestedingsproces Haarlem-IJmond begeleid en Fred van der Blij was projectleider bij de aanbesteding concessie IJselmond. Die eerste aanbesteding zorgde overigens voor flink wat reuring in de OV-sector. Syntus en Connexxion kwamen op een gelijke score uit, waarna een loting uitkomst moest bieden.

Dit riep bij Syntus grote vraagtekens op en de concessie, die eigenlijk in december 2015 zou ingaan, werd opgeschort. Uiteindelijk werd pas enkele maanden geleden bekend dat Connexxion definitief de concessie mag gaan uitvoeren. Het CBb gaf Syntus in de rechtszaak geen gelijk.

Lopende opdrachten

Hoewel de organisatiestructuur verandert, zal TransTec zowel nieuwe als lopende opdrachten blijven uitvoeren. Daarbij wordt samengewerkt met Royal HaskoningDHV. Hier is inmiddels een van de voormalige adviseurs van TransTec in dienst getreden. Volgens het adviesbureau hebben bijna alle adviseurs een andere baan gevonden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Adviesbureau TransTec gaat door als eenmansbedrijf | OVPro.nl
Arriva, NS, Veolia, treinen

Adviesbureau TransTec gaat door als eenmansbedrijf

Het vervoerkundig adviesbureau TransTec houdt per 1 januari 2017 op te bestaan in de huidige vorm. Het kantoor in Amsterdam wordt gesloten en het bureau gaat door als eenmansbedrijf met alleen de huidige directeur en eigenaar Fred van der Blij. TransTec zegt dat te stoppen omdat de aanbestedingsmarkt steeds ‘grimmiger’ wordt en tevens is het een eerste stap richting het pensioen van Van der Blij. 

TransTec werkt voor overheden en vervoerbedrijven om die te ondersteunen en advies te geven over een goede strategie en bijvoorbeeld techniek en infrastructuur, maar ook op het gebied van aanbestedingen en concessies. Vooral die ondersteuning bij aanbestedingen was altijd een belangrijk onderdeel voor TransTec.

“Omdat de aanbestedingsmarkt steeds grimmiger wordt, is dat in deze tijd niet meer vol te houden”, aldus TransTec. “Daarmee verdwijnt één van de pijlers onder het bedrijf, reden om de koers te verleggen. Daarnaast hebben andere redenen, zoals de gewenste afbouw in de richting van de pensionering van directeur-eigenaar Van der Blij, een rol gespeeld.”

Aanbestedingsprocessen

TransTec heeft onder meer eerder het aanbestedingsproces Haarlem-IJmond begeleid en Fred van der Blij was projectleider bij de aanbesteding concessie IJselmond. Die eerste aanbesteding zorgde overigens voor flink wat reuring in de OV-sector. Syntus en Connexxion kwamen op een gelijke score uit, waarna een loting uitkomst moest bieden.

Dit riep bij Syntus grote vraagtekens op en de concessie, die eigenlijk in december 2015 zou ingaan, werd opgeschort. Uiteindelijk werd pas enkele maanden geleden bekend dat Connexxion definitief de concessie mag gaan uitvoeren. Het CBb gaf Syntus in de rechtszaak geen gelijk.

Lopende opdrachten

Hoewel de organisatiestructuur verandert, zal TransTec zowel nieuwe als lopende opdrachten blijven uitvoeren. Daarbij wordt samengewerkt met Royal HaskoningDHV. Hier is inmiddels een van de voormalige adviseurs van TransTec in dienst getreden. Volgens het adviesbureau hebben bijna alle adviseurs een andere baan gevonden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.