Mark Lohmeijer, GVB

Mark Lohmeijer directeur Techniek & Operatie bij GVB

Mark Lohmeijer is afgelopen maandag benoemd tot directeur Techniek & Operatie bij de Amsterdamse stadsvervoerder GVB en zal in die hoedanigheid leiding gaan geven aan deze twee bedrijfsonderdelen. Lohmeijer is sinds juni 2016 al werkzaam bij GVB als interim-directeur Techniek.

Lohmeijer is benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 6 december voor een periode van vier jaar. Vanaf 1 januari 2017 vormt hij samen met algemeen directeur Alexandra van Huffelen en financieel directeur Tom Middelkoop de statutaire directie van GVB.

Noord/Zuidlijn

Als directeur Techniek is Lohmeijer verantwoordelijk voor de instandhouding van het rijdend materieel en voor de verschillende nieuwbouwprojecten en de railinfrastructuur van GVB. Het is bovendien een belangrijke taak voor Lohmeijer om ervoor te zorgen dat GVB Techniek klaar is voor de instandhouding en operatie van de Noord/Zuidlijn.

Voordat Lohmeijer bij de GVB kwam te werken, bekleedde hij verschillende directiefuncties in andere bedrijven. Hij was bijvoorbeeld van 2009 tot 2016 werkzaam als directeur Refurbishment & Overhaul bij NedTrain en werkte verder bij Alstom Transport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.