Stadsregio Amsterdam wordt Vervoerregio Amsterdam

De Stadsregio Amsterdam gaat per 1 januari 2017 door als Vervoerregio Amsterdam. De Stadsregio Amsterdam is onder meer de concessieverlener van de concessies in en rondom Amsterdam, zoals onlangs nog de concessie Amstelland-Meerlanden. Dit wordt voortaan gedaan door de Vervoerregio Amsterdam. In de Vervoerregie werken vijftien gemeenten in de regio Amsterdam samen voor de bereikbaarheid van de regio.

De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad gaan nu samenwerken, omdat er zo ook over de gemeente- en provinciegrenzen heen gewerkt kan worden. Er zal daarom tussen de betrokken partijen ook meer kennis gedeeld gaan worden op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.

Innovatie

De Vervoerregio wil zich de komende jaren vooral gaan richten op effectieve en innovatieve oplossingen. “We richten ons op meer mogelijkheden voor fiets- en OV-gebruik, het verbeteren van het vervoer over de weg, smart mobility en het stimuleren van emissievrij vervoer. Zo willen we bijdragen aan een sterke regio waarin het voor iedereen prettig reizen en verblijven is”, aldus de Vervoerregio.

Dit is nodig in Amsterdam omdat hier het aantal inwoners en bezoekers groeit en de stad steeds drukker wordt. Ook vervoerder GVB zegt dit al enkele jaren. “Steeds meer mensen maken gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. Het complexe regionale verkeer- en vervoersysteem moet op de nieuwe ontwikkelingen aansluiten en verder worden versterkt”, meldt de Vervoerregio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Stadsregio Amsterdam wordt Vervoerregio Amsterdam”

kees boer|06.01.17|17:49

Men ziet op steeds meer plaatsen dat stedelijke vervoerbedrijven verder hun regio ingaan zoals Utrecht,Rotterdam,Arnhem/Nijmegen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stadsregio Amsterdam wordt Vervoerregio Amsterdam | OVPro.nl

Stadsregio Amsterdam wordt Vervoerregio Amsterdam

De Stadsregio Amsterdam gaat per 1 januari 2017 door als Vervoerregio Amsterdam. De Stadsregio Amsterdam is onder meer de concessieverlener van de concessies in en rondom Amsterdam, zoals onlangs nog de concessie Amstelland-Meerlanden. Dit wordt voortaan gedaan door de Vervoerregio Amsterdam. In de Vervoerregie werken vijftien gemeenten in de regio Amsterdam samen voor de bereikbaarheid van de regio.

De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad gaan nu samenwerken, omdat er zo ook over de gemeente- en provinciegrenzen heen gewerkt kan worden. Er zal daarom tussen de betrokken partijen ook meer kennis gedeeld gaan worden op het gebied van vervoerplannen, concessies en aanbestedingen.

Innovatie

De Vervoerregio wil zich de komende jaren vooral gaan richten op effectieve en innovatieve oplossingen. “We richten ons op meer mogelijkheden voor fiets- en OV-gebruik, het verbeteren van het vervoer over de weg, smart mobility en het stimuleren van emissievrij vervoer. Zo willen we bijdragen aan een sterke regio waarin het voor iedereen prettig reizen en verblijven is”, aldus de Vervoerregio.

Dit is nodig in Amsterdam omdat hier het aantal inwoners en bezoekers groeit en de stad steeds drukker wordt. Ook vervoerder GVB zegt dit al enkele jaren. “Steeds meer mensen maken gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. Het complexe regionale verkeer- en vervoersysteem moet op de nieuwe ontwikkelingen aansluiten en verder worden versterkt”, meldt de Vervoerregio.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Stadsregio Amsterdam wordt Vervoerregio Amsterdam”

kees boer|06.01.17|17:49

Men ziet op steeds meer plaatsen dat stedelijke vervoerbedrijven verder hun regio ingaan zoals Utrecht,Rotterdam,Arnhem/Nijmegen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.