Qbuzz, bus, Mercedes Citaro, Euro 6

Qbuzz verkozen tot ‘Best Presterende Werkgever 2016’

Qbuzz, bus, Mercedes Citaro, Euro 6

Goed nieuws voor medewerkers van Qbuzz. Het bedrijf is namelijk uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 door het Nationale Business Succes Award Instituut in de categorie ‘Interlokaal Personenvervoer’. Qbuzz onderscheidt zich volgens de jury door ‘een gericht aannamebeleid, het vertrouwen en de verantwoordelijk die Qbuzz geeft aan de medewerkers, en omdat het bedrijf innovatie belangrijk vindt.

“Qbuzz is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen”, aldus de jury van de NBSA, die de award mocht uitdelen. “Zonder meer de Best Presterende Werkgever in deze branche.”

Qbuzz heeft ongeveer 2000 medewerkers in dienst en is actief in de regio’s Utrecht, Groningen en Drenthe. De vervoerder werd door de Nominatiecommissie geprezen voor zijn sterke positionering en de focus van Qbuzz op de klant. “Qbuzz weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.”

Aanbesteding

De commissie heeft daarbij in overweging genomen dat Qbuzz te maken heeft met aanbestedingsregels, omdat het bedrijf opereert in de markt van het openbaar vervoer. Volgens de Nominatiecommissie merkt Qbuzz in Utrecht de effecten van het overnemen van de werkzaamheden van gemeentelijk vervoerbedrijf GVU sinds 2013. De werknemers zijn daardoor onderdeel geworden van een commercieel bedrijf.

“Niet iedereen is hier tevreden over”, laat Robert Zwaan weten, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. “De rouwfase van de overgang is nog niet achter de rug en het enthousiast krijgen van de medewerkers is uitdagend. Niettemin is Qbuzz als werkgever uitstekend bezig. De organisatie stuurt vooral op aspecten als communicatie, deelgenoot maken, informeren en motiveren, naast alle ‘gewone’ zaken als opleiding, training, begeleiding en coaching. De mens centraal stellen en hen de kans bieden zichzelf te ontwikkelen. Gestuurd wordt ook op vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en duurzaam leren rijden.”

Award

Qbuzz krijgt tevens complimenten omdat innovatie belangrijk lijkt te zijn en omdat het verloop van werknemers erg laag is. Maar dit betekent niet dat alle mensen tevreden zijn over hun baan. “Qbuzz geeft veel blijk van inlevingsvermogen. De directie is zich bewust van het feit dat niet alle medewerkers echt het gevoel hebben bij een uitstekende werkgever actief te zijn. Niettemin heeft de commissie er alle vertrouwen in dat dit met het beleid van Qbuzz slechts een kwestie van tijd is.”

De titel is dus de vervoerder toegekend door het Nationale Business Succes Award Instituut, het NBSA. Dit instituut wil succesvolle bedrijven stimuleren, in het zonnetje zetten en succesverhalen delen. Een onderzoekscommissie heeft ook enkele bedrijven genomineerd voor Beste Werkgever 2016 in de specifieke branche. Daaraan is een geldprijs van 10.000 euro verbonden.

Auteur: Inge Jacobs

5 reacties op “Qbuzz verkozen tot ‘Best Presterende Werkgever 2016’”

kees boer|06.01.17|17:52

Dit is echt een felicitatie waard,ik ervaar het ook dat het bijzonder aardig personeel is;dit bedrijf zou ook lijn 102 Utrecht-Woerden er bij moeten hebben gezien deze voor een groot deel door de gemeente Utrecht loopt

Werner Olde Kalter|10.01.17|09:01

Daar denken de medewerkers heel anders over

Qbuzz is een werkgever welke roofbouw op zijn medewerkers pleegt.

Werner Olde Kalter|10.01.17|09:02

Daar denken de medewerkers heel anders over.

Qbuzz is een ,,bedrijf,, welke roofbouw op haar medewerkers pleegt.

Piet Viool|14.01.17|11:50

Doei € 12.750

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Qbuzz verkozen tot ‘Best Presterende Werkgever 2016’ | OVPro.nl
Qbuzz, bus, Mercedes Citaro, Euro 6

Qbuzz verkozen tot ‘Best Presterende Werkgever 2016’

Goed nieuws voor medewerkers van Qbuzz. Het bedrijf is namelijk uitgeroepen tot Best Presterende Werkgever 2016 door het Nationale Business Succes Award Instituut in de categorie ‘Interlokaal Personenvervoer’. Qbuzz onderscheidt zich volgens de jury door ‘een gericht aannamebeleid, het vertrouwen en de verantwoordelijk die Qbuzz geeft aan de medewerkers, en omdat het bedrijf innovatie belangrijk vindt.

“Qbuzz is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen”, aldus de jury van de NBSA, die de award mocht uitdelen. “Zonder meer de Best Presterende Werkgever in deze branche.”

Qbuzz heeft ongeveer 2000 medewerkers in dienst en is actief in de regio’s Utrecht, Groningen en Drenthe. De vervoerder werd door de Nominatiecommissie geprezen voor zijn sterke positionering en de focus van Qbuzz op de klant. “Qbuzz weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid.”

Aanbesteding

De commissie heeft daarbij in overweging genomen dat Qbuzz te maken heeft met aanbestedingsregels, omdat het bedrijf opereert in de markt van het openbaar vervoer. Volgens de Nominatiecommissie merkt Qbuzz in Utrecht de effecten van het overnemen van de werkzaamheden van gemeentelijk vervoerbedrijf GVU sinds 2013. De werknemers zijn daardoor onderdeel geworden van een commercieel bedrijf.

“Niet iedereen is hier tevreden over”, laat Robert Zwaan weten, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. “De rouwfase van de overgang is nog niet achter de rug en het enthousiast krijgen van de medewerkers is uitdagend. Niettemin is Qbuzz als werkgever uitstekend bezig. De organisatie stuurt vooral op aspecten als communicatie, deelgenoot maken, informeren en motiveren, naast alle ‘gewone’ zaken als opleiding, training, begeleiding en coaching. De mens centraal stellen en hen de kans bieden zichzelf te ontwikkelen. Gestuurd wordt ook op vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en duurzaam leren rijden.”

Award

Qbuzz krijgt tevens complimenten omdat innovatie belangrijk lijkt te zijn en omdat het verloop van werknemers erg laag is. Maar dit betekent niet dat alle mensen tevreden zijn over hun baan. “Qbuzz geeft veel blijk van inlevingsvermogen. De directie is zich bewust van het feit dat niet alle medewerkers echt het gevoel hebben bij een uitstekende werkgever actief te zijn. Niettemin heeft de commissie er alle vertrouwen in dat dit met het beleid van Qbuzz slechts een kwestie van tijd is.”

De titel is dus de vervoerder toegekend door het Nationale Business Succes Award Instituut, het NBSA. Dit instituut wil succesvolle bedrijven stimuleren, in het zonnetje zetten en succesverhalen delen. Een onderzoekscommissie heeft ook enkele bedrijven genomineerd voor Beste Werkgever 2016 in de specifieke branche. Daaraan is een geldprijs van 10.000 euro verbonden.

Auteur: Inge Jacobs

5 reacties op “Qbuzz verkozen tot ‘Best Presterende Werkgever 2016’”

kees boer|06.01.17|17:52

Dit is echt een felicitatie waard,ik ervaar het ook dat het bijzonder aardig personeel is;dit bedrijf zou ook lijn 102 Utrecht-Woerden er bij moeten hebben gezien deze voor een groot deel door de gemeente Utrecht loopt

Werner Olde Kalter|10.01.17|09:01

Daar denken de medewerkers heel anders over

Qbuzz is een werkgever welke roofbouw op zijn medewerkers pleegt.

Werner Olde Kalter|10.01.17|09:02

Daar denken de medewerkers heel anders over.

Qbuzz is een ,,bedrijf,, welke roofbouw op haar medewerkers pleegt.

Piet Viool|14.01.17|11:50

Doei € 12.750

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.