Pim van der Feltz nieuw lid Raad van Commissarissen NS

ns, trein (credit: NS)

Google-directeur Pim van der Feltz is per 1 mei benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van NS. Zijn benoeming is voor de duur van vier jaar. Nu de aandeelhouder van NS de 53-jarige Van der Feltz heeft benoemd als lid van de RvC heeft deze raad weer zes leden, zoals gewenst wordt.

Momenteel is Van der Feltz directeur van Google Nederland en hij vervult toezichthoudende functies in de raden van toezicht bij het Kröller-Müller Museum en het Platform Bèta Techniek. Hij heeft eerder leidinggevende posities gehad bij Ben Nederland en T-Mobile Netherlands en heeft hij verschillende functies bekleed bij Shell.

Reactie voorzitter

RvC-voorzitter Gerard van de Aast: “Pim van der Feltz beschikt over een uitgebreide kennis van de informatiemaatschappij en hij heeft de nodige ervaring opgedaan in bestuurlijke en toezichthoudende functies. Daarnaast is hij een fervent treinreiziger en heeft hij een grote betrokkenheid bij het onderwerp mobiliteit in het algemeen. Hij vormt een goede aanvulling op ons team”

De Raad van Commissarissen van NS bestaat behalve Van der Feltz en Van de Aast uit Jeroen Kremers, Marike van Lier Lels, Paul Rosenmöller en Janet Stuijt.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.