Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet Rutte III. De politica zit sinds 1 juli 2014 in het Europees Parlement en was als gedeputeerde voor de provincie Brabant onder meer verantwoordelijk voor de portefeuilles Mobiliteit, Ruimtelijke Ordening en Havenschap Moerdijk.

Het ministerschap is ongeveer de enige politiek bestuurlijke positie die Van Nieuwenhuizen nog niet heeft ingevuld. Daarover schrijft ze op haar website: “Voor zover ik weet, ben ik de enige Nederlandse Europarlementariër die alle bestuurslagen heeft gehad. Van lokaal, naar provinciaal, naar landelijk, naar Europees. Als kind had ik nooit gedacht dat dit mijn loopbaan zou worden, maar ik vind het een fantastisch beroep en het is een groot voorrecht dat ik dit al zo lang mag doen.”

Loopbaan

De VVD-politica zit voor het Europees Parlement in de commissies Economie en Montaire zaken (ECON), Industrie, Technologie, Research en Energie (ITRE) en is vice-voorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met India. Van 2010 tot 2012 was Van Nieuwenhuizen Tweede Kamerlid. Daarvoor was ze drie jaar gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant met portefeuilles Mobiliteit, Ruimtelijke Ordening, Handhaving, Havenschap Moerdijk en Eindhoven Airport.

Van 2003 tot 2007 was Van Nieuwenhuizen fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. En van 1994 tot 2006 was ze fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Oisterwijk. Van Nieuwenhuizen is geboren in Ridderkerk en woont in Oisterwijk.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat”

Frans Bekker|07.12.17|16:59

Waarom komt er geen voorstel om het rijden onder invloed van alocohol strenger aan te pakken.We kunnen nagenoeg ieder weekend in de media lezen dat er weer slachtoffers(doden)zijn gevallen doordat een bestuurder teveel alohol had genuttigd.Bv het inbeslagnemen en verbeurd verklaren van het voertuig waarmee het delict gepleegd werd.
Hoeveelslachtoffers moeter er nog vallen.In de media wordt terecht aangehaald dat er terecht een wet in de maak is dat het fietsers verbiedt om een gsm te gebruiken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat | OVPro.nl

Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet Rutte III. De politica zit sinds 1 juli 2014 in het Europees Parlement en was als gedeputeerde voor de provincie Brabant onder meer verantwoordelijk voor de portefeuilles Mobiliteit, Ruimtelijke Ordening en Havenschap Moerdijk.

Het ministerschap is ongeveer de enige politiek bestuurlijke positie die Van Nieuwenhuizen nog niet heeft ingevuld. Daarover schrijft ze op haar website: “Voor zover ik weet, ben ik de enige Nederlandse Europarlementariër die alle bestuurslagen heeft gehad. Van lokaal, naar provinciaal, naar landelijk, naar Europees. Als kind had ik nooit gedacht dat dit mijn loopbaan zou worden, maar ik vind het een fantastisch beroep en het is een groot voorrecht dat ik dit al zo lang mag doen.”

Loopbaan

De VVD-politica zit voor het Europees Parlement in de commissies Economie en Montaire zaken (ECON), Industrie, Technologie, Research en Energie (ITRE) en is vice-voorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met India. Van 2010 tot 2012 was Van Nieuwenhuizen Tweede Kamerlid. Daarvoor was ze drie jaar gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant met portefeuilles Mobiliteit, Ruimtelijke Ordening, Handhaving, Havenschap Moerdijk en Eindhoven Airport.

Van 2003 tot 2007 was Van Nieuwenhuizen fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. En van 1994 tot 2006 was ze fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Oisterwijk. Van Nieuwenhuizen is geboren in Ridderkerk en woont in Oisterwijk.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat”

Frans Bekker|07.12.17|16:59

Waarom komt er geen voorstel om het rijden onder invloed van alocohol strenger aan te pakken.We kunnen nagenoeg ieder weekend in de media lezen dat er weer slachtoffers(doden)zijn gevallen doordat een bestuurder teveel alohol had genuttigd.Bv het inbeslagnemen en verbeurd verklaren van het voertuig waarmee het delict gepleegd werd.
Hoeveelslachtoffers moeter er nog vallen.In de media wordt terecht aangehaald dat er terecht een wet in de maak is dat het fietsers verbiedt om een gsm te gebruiken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.