Stientje van Veldhoven wordt staatssecretaris van Infrastructuur

Stientje van Veldhoven van D66 wordt in het nieuwe kabinet staatssecretaris van Infrastructuur. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold stelde vrijdag via Facebook de kandidaat-bewindslieden van zijn partij voor. D66 was de laatste partij die liet weten welke politici zouden worden aangedragen voor minister- en staatssecretarisposten en daarmee zijn alle functies in kabinet Rutte III ingevuld.

De kabinetsonderhandelingen hebben geleid tot een ‘nieuw’ ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat in de plaats komt van het huidige ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vorige week werd al bekend dat Cora van Nieuwenhuizen van VVD minister zou worden van Infrastructuur en Waterstaat. Donderdag zal de bordesscene plaatsvinden, waarmee de formatie van het nieuwe kabinet officieel wordt afgesloten. Het is de langste formatie geweest in de Nederlandse geschiedenis.

Politieke loopbaan

Van Veldhoven is al sinds 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66, waar ze zich onder andere bezig hield met duurzaamheid en het gaswinningsdossier. Ze werd twee keer uitgeroepen tot ‘groenste politicus van het jaar’. “Mede door haar toedoen hebben we nu het groenste regeerakkoord ooit”, schrijft Pechtold.

Ook was ze clusterleider van het programma Zuidvleugel Randstad op het ministerie van Economische Zaken. Van Veldhoven vervult de rol van secretaris van de D66-fractie en is lid van het Presidium. Daarvoor was zij onder meer diplomaat bij de Nederlandse Vertegenwoordiging van de EU in Brussel en werkzaam bij de Europese Commissie.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stientje van Veldhoven wordt staatssecretaris van Infrastructuur | OVPro.nl

Stientje van Veldhoven wordt staatssecretaris van Infrastructuur

Stientje van Veldhoven van D66 wordt in het nieuwe kabinet staatssecretaris van Infrastructuur. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold stelde vrijdag via Facebook de kandidaat-bewindslieden van zijn partij voor. D66 was de laatste partij die liet weten welke politici zouden worden aangedragen voor minister- en staatssecretarisposten en daarmee zijn alle functies in kabinet Rutte III ingevuld.

De kabinetsonderhandelingen hebben geleid tot een ‘nieuw’ ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat in de plaats komt van het huidige ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vorige week werd al bekend dat Cora van Nieuwenhuizen van VVD minister zou worden van Infrastructuur en Waterstaat. Donderdag zal de bordesscene plaatsvinden, waarmee de formatie van het nieuwe kabinet officieel wordt afgesloten. Het is de langste formatie geweest in de Nederlandse geschiedenis.

Politieke loopbaan

Van Veldhoven is al sinds 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66, waar ze zich onder andere bezig hield met duurzaamheid en het gaswinningsdossier. Ze werd twee keer uitgeroepen tot ‘groenste politicus van het jaar’. “Mede door haar toedoen hebben we nu het groenste regeerakkoord ooit”, schrijft Pechtold.

Ook was ze clusterleider van het programma Zuidvleugel Randstad op het ministerie van Economische Zaken. Van Veldhoven vervult de rol van secretaris van de D66-fractie en is lid van het Presidium. Daarvoor was zij onder meer diplomaat bij de Nederlandse Vertegenwoordiging van de EU in Brussel en werkzaam bij de Europese Commissie.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.