GVB-directeur Van Huffelen blijft aan en geeft hoge beloning op

GVB-directeur Alexandra van Huffelen blijft nog vier jaar aan als topvrouw bij stadsvervoerder GVB. Ze is vorige week herbenoemd door de gemeente Amsterdam, de aandeelhouder van GVB. Haar herbenoeming gaat in per 1 juni 2018.

Van Huffelen werd in juni 2014 topvrouw bij de Amsterdamse stadsvervoerder. De Raad van Commissarissen van GVB zegt blij te zijn dat ze de komende jaren de functie van directeur blijft vervullen en haar kennis en ervaring blijft inzetten voor GVB.

Bonus

Ook wordt de zogenaamde bezoldiging van Van Huffelen per 1 juni 2018 aangepast aan de Wet Normering Topinkomens 2. Eerder kwam er kritiek uit de Amsterdamse gemeenteraad op de topbeloningen van de bestuurders bij GVB, omdat zij meer verdienden dan de 179.000 euro die in de WNT-2 is vastgesteld. Het doel van de WNT is het tegengaan van bovenmatige beloningen en ontslagvergoedingen bij instellingen in de (semi) publieke sector.

Afgelopen jaar bleek bij GVB dat er drie bestuurders waren die een topsalaris ontvingen dat hoger was dan het afgesproken bedrag. GVB laat weten dat deze bezoldiging nu op verzoek van Van Huffelen zelf en in afstemming met de Raad van Commissarissen wordt aangepast. Daarmee is de bezoldiging van de directeur straks in lijn met het Beloningsbeleid uit 2016 dat wordt gehanteerd door de gemeente Amsterdam en het Beloningsbeleid van de GVB uit 2017.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “GVB-directeur Van Huffelen blijft aan en geeft hoge beloning op”

Antoine Berben|02.01.18|16:41

Een mooie volzin maar vermeld nu eens gewoon het jaartotaal van het inkomen van deze mevrouw.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GVB-directeur Van Huffelen blijft aan en geeft hoge beloning op | OVPro.nl

GVB-directeur Van Huffelen blijft aan en geeft hoge beloning op

GVB-directeur Alexandra van Huffelen blijft nog vier jaar aan als topvrouw bij stadsvervoerder GVB. Ze is vorige week herbenoemd door de gemeente Amsterdam, de aandeelhouder van GVB. Haar herbenoeming gaat in per 1 juni 2018.

Van Huffelen werd in juni 2014 topvrouw bij de Amsterdamse stadsvervoerder. De Raad van Commissarissen van GVB zegt blij te zijn dat ze de komende jaren de functie van directeur blijft vervullen en haar kennis en ervaring blijft inzetten voor GVB.

Bonus

Ook wordt de zogenaamde bezoldiging van Van Huffelen per 1 juni 2018 aangepast aan de Wet Normering Topinkomens 2. Eerder kwam er kritiek uit de Amsterdamse gemeenteraad op de topbeloningen van de bestuurders bij GVB, omdat zij meer verdienden dan de 179.000 euro die in de WNT-2 is vastgesteld. Het doel van de WNT is het tegengaan van bovenmatige beloningen en ontslagvergoedingen bij instellingen in de (semi) publieke sector.

Afgelopen jaar bleek bij GVB dat er drie bestuurders waren die een topsalaris ontvingen dat hoger was dan het afgesproken bedrag. GVB laat weten dat deze bezoldiging nu op verzoek van Van Huffelen zelf en in afstemming met de Raad van Commissarissen wordt aangepast. Daarmee is de bezoldiging van de directeur straks in lijn met het Beloningsbeleid uit 2016 dat wordt gehanteerd door de gemeente Amsterdam en het Beloningsbeleid van de GVB uit 2017.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “GVB-directeur Van Huffelen blijft aan en geeft hoge beloning op”

Antoine Berben|02.01.18|16:41

Een mooie volzin maar vermeld nu eens gewoon het jaartotaal van het inkomen van deze mevrouw.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.