Mike Cooper benoemd als nieuwe topman bij Eurostar

Mike Cooper volgt halverwege maart Nicolas Petrovic op als algemeen directeur van Eurostar. Eurostar is een bedrijf dat hogesnelheidstreinen exploiteert tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. In april moet de Eurostar ook gaan rijden tussen Londen en Amsterdam. Cooper was eerder al plaatsvervangend algemeen directeur en directeur voor het Europese vasteland bij Arriva.

Bij Arriva had Cooper de leiding over de Europese transportsector met een verantwoordelijkheid voor spoor, bus, en tram in 13 landen. Daarvoor werkte hij bij vliegtuigmaatschappij EasyJet. Momenteel is hij nog CEO bij de bezorgdienst Yodel.

Expertise

“We zijn verheugd dat Mike als algemeen directeur toetreedt tot Eurostar, want hij brengt een schat aan expertise met zich mee”, aldus Clare Hollingsworth, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Eurostar. “Met zijn sterke staat van dienst als leider van een groot Europees transportbedrijf in meerdere landen en zijn uitgebreide ervaring met belangrijke reismerken voor consumenten, is hij de geknipte persoon om het bedrijf naar de volgende groeifase te leiden.”

Ook de aandeelhouders zijn verheugd over de benoeming van Cooper. Vervoerders SNCF Mobilités, NMBS, Patina, een consortium bestaande uit Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), en Hermes Infrastructure zeggen ervan overtuigd te zijn dat Cooper met sterke ervaring zal voortbouwen op de recent behaalde successen. Ook wordt verwacht dat hij het leiderschap als hst-vervoerder in Europa zal consolideren.

Nieuwe CEO

Eurostar zoekt een nieuwe CEO omdat Petrovic zijn functie eind februari neerlegt en bij Siemens Frankrijk gaat werken. De huidige directeur wordt door het bestuur van Eurostar en de aandeelhouders bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren. “In de afgelopen zeven jaar heeft Eurostar onder leiding van Nicolas Petrovic nieuwe treinen geïntroduceerd, zijn netwerk uitgebreid naar nieuwe bestemmingen en een aanzienlijke investering gedaan in zijn dienstverlening.”

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.