Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau Groningen Drenthe

Wilko Mol
Wilko Mol. Bron: OV-Bureau Groningen Drenthe

Wilko Mol wordt per 1 september de nieuwe directeur van het OV-bureau Groningen Drenthe. Hij start kort voor het moment dat er definitief een vervoerder wordt gekozen voor de nieuwe OV-concessie. Die concessie zal lopen van december 2019 tot december 2029.

De 42-jarige Wilko Mol is nu nog mededirecteur van het adviesbureau inno-V, dat overheden in Nederland ondersteunt bij het aanbesteden en doorontwikkelen van het openbaar vervoer. Hij was onder meer betrokken bij de invoering van elektrische bussen op Schiermonnikoog, Schiphol en Brussel Airport en de concessieverlening in Noord-Brabant, Limburg, Noord-Holland en de treindiensten in Groningen en Friesland. Wilko Mol volgt als directeur van het OV-bureau Erwin Stoker op. Die nam op zijn beurt de functie waar sinds het vertrek van Jan van Selm in februari.

Bereikbaarheid en vitaliteit

Mol begint in zijn nieuwe functie kort voordat er definitief een vervoerder gekozen wordt voor de nieuwe OV-concessie. Ook staan de werkzaamheden voor de Ring Zuid en de Spoorzone in Groningen op het punt voluit te beginnen. Mol: “Ik kijk er naar uit om in deze uitdagende fase het succes van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe verder uit te bouwen in nauwe samenwerking met andere organisaties en vervoermodaliteiten. Door het openbaar vervoer optimaal te verbinden met de auto en de fiets zal de bereikbaarheid en vitaliteit van Groningen en Drenthe verder vergroten. De beleving van de klant staat daarbij centraal. Het is buitengewoon uitdagend om dat in Drenthe en Groningen te mogen doen.”

‘Goed op weg’

Voorzitter van het dagelijks bestuur van het OV-bureau Fleur Gräper-van Koolwijk: “We zijn er van overtuigd dat Wilko iemand is die de rol van het openbaar vervoer in de mobiliteit in Groningen en Drenthe nog verder kan uitbouwen. We zijn goed op weg met onze succesvolle Qliners en Q-link bussen die ieder jaar weer sterk groeien. Ook de verduurzaming van het openbaar vervoer staat als een huis met elektrische aandrijving en waterstof. De opdracht van Wilko is het product voor de klant aantrekkelijker te maken, de ingezette verduurzaming verder te brengen en dit uit te dragen, ook binnen de nieuwe concessie die vanaf december 2019 ingaat.”

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Wilko Mol nieuwe directeur OV-bureau Groningen Drenthe”

Arco Sierts|05.04.18|11:25

[noot voor de redactie] Er zit een foutje in de header: “Die concessie zal lopen van december 2019 tot december 2019”. Da’s wel erg kort 😉