Walter Etty, voorzitter Rover

Walter Etty wordt nieuwe voorzitter Rover

Walter Etty volgt Arriën Kruyt op als voorzitter van reizigersorganisatie Rover. Etty is door het bestuur voorgedragen en er zijn geen tegenkandidaten. Op de algemene ledenvergadering op zaterdag 26 mei wordt de nieuwe voorzitter gekozen. Kruyt stopt na acht jaar, omdat de maximale zittingstermijn verstreken is.

Daarom moest de organisatie op zoek naar een nieuwe voorzitter. Etty is bekend in de OV-wereld, omdat hij meerdere keren betrokken is geweest bij adviestrajecten voor de ondernemingsraad van NS. Verder fungeerde hij eerder als voorzitter voor het project Samen op Reis dat door Rover geïnitieerd was.

Wethouder Amsterdam

Bovendien heeft de nieuwe voorzitter ook ervaring bij de overheid, want hij werd in 1978 lid van de gemeenteraad in Amsterdam en was van 1980 tot 1990 wethouder. Etty is nu werkzaam als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix. Hij wordt benoemd voor een periode van één jaar. In die tijd ligt er een flinke uitdaging voor hem, want het zijn roerige tijden voor de reizigersorganisatie.

Zo is de maatschappij aan het veranderen en ziet Rover zich geconfronteerd met een dalend ledental. “Dit plaatst de vereniging aan de vooravond van een noodzakelijke transitie”, stelt de organisatie. Het algemeen bestuur hoopt met de nieuwe voorzitter van het noodzakelijke transitieproces een succes te kunnen maken. Na een jaar moet dit proces voltooid worden.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Walter Etty wordt nieuwe voorzitter Rover”

kees boer|18.05.18|23:16

Ik heb in hem het volste vertrouwen;Arriën heeft het fantastisch gedaan,bedankt voor jou voortreffelijk inzet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.