Reizigers bij RET in metro (Foto: R. Keus)

Rover-directeur Ineke van der Werf neemt afscheid

Foto: R. Keus, via RET

Ineke van der Werf stopt als directeur bij reizigersorganisatie Rover. Ze maakt op die manier plaats voor een nog te benoemen opvolger, die het boegbeeld voor de reizigersorganisatie moet worden. Onlangs heeft Rover een nieuwe beleidskoers bepaald, dat het antwoord is op nieuwe uitdagingen voor de organisatie.

Van der Werf is ruim twintig jaar actief geweest voor de reizigersorganisatie, waaronder sinds 2008 als directeur. “Ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier voor Rover gewerkt. Maar met deze nieuwe koers van het bestuur is het een goed moment om plaats te maken voor iemand anders en voor mij om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Nieuwe koers

Rover heeft besloten om een nieuw pad te volgen, omdat de organisatie merkt dat het ledental terugloopt en het lastiger wordt om vrijwilligers te vinden. Bovendien is de mobiliteitswereld aan het veranderen, wat vraagt om een transitie en een verjonging van deze organisatie. Dit wordt ingevuld door een andere rolverdeling van het bestuur, de medewerkers en de directeur. De directeur wordt het gezicht van Rover en neemt een deel van de taken van de huidige voorzitter over.

Het huidige bestuur van Rover bedankt Van der Werf voor haar inzet en betrokkenheid bij de medewerkers en de vrijwilligers en is haar erg dankbaar voor haar werkzaamheden. Als bestuurslid, kantoorcoördinator en later als directeur was zij mede verantwoordelijk voor de professionalisering van de organisatie en voor de vorming van de huidige organisatie. Van der Werf zal voorlopig nog wel deel blijven uitmaken van de redactie van de blad De Reiziger.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.