Bussen op Jaarbeursplein in Utrecht

John Pommer benoemd tot directeur CROW-KpVV

Bron: inge

John Pommer volgt Wim van Tilburg op als directeur van het Kennisprogramma Verkeer en Vervoer bij CROW-KpVV. Dit programma voert CROW uit in opdracht van het IPO, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam. Van Tilburg heeft de functie veertien jaar lang vervuld en zal zijn werkzaamheden de komende maanden overdragen aan Pommer.

Pommer werkt al langere tijd bij CROW-KpVV aan verschillende projecten. Van 2013 tot en met 2016 leidde hij een project met als doel het verbeteren van de databeschikbaarheid en informatievoorziening voor decentrale overheden op het gebied van collectief vervoer, waaronder OV-chipkaartdata en NDOV.

Collectief Vervoer

Bovendien is Pommer sinds 2015 ook verantwoordelijk voor het programmamanagement van Collectief Vervoer. In die hoedanigheid bezig gehouden met de aansluiting van NS bij de OV-Klantenbarometer en bij de opzet van het dashboard deur-tot-deur.

Hij heeft bovendien al een flink aantal jaren ervaring met programmamanagement op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en wetenschap. Hij werkte bij Rijkswaterstaat, Connekt en Transumo, waar hij procesmanagement ontwikkelde dat nodig was om belangen van de verschillende partijen bijeen te brengen voor innovatieve en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Van Tilburg zal de komende maanden nog aanblijven om zijn taken over te dragen aan de nieuwe directeur en blijft ook daarna nog betrokken bij de organisatie. Zo zal hij zich het komende jaar onder andere bezighouden met de OV-Klantenbarometer, de mobiliteitstransitie en de implementatie van het Strategisch plan Verkeersveiligheid. Halverwege 2019 zal hij met pensioen gaan.

John Pommer (foto: CROW)

BusVision Congres 2018 banner

Welke aanpak kan gebruikt worden om in Nederland smart mobility te implementeren? Gertjan Kamerik kijkt terug naar de inspanningen die zijn gedaan om van Nederland een land te maken waar reisinformatie internationaal op een hoog niveau staat en deelt tips. Registreer u voor het BusVision Congres, 11 oktober in Expo Houten.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.