Freek Bos, directeur Rover

Freek Bos is nieuwe directeur van Rover

De 31-jarige Freek Bos is per 1 november benoemd tot nieuwe directeur van Reizigersvereniging Rover. Bos werkt al sinds 2015 op het landelijke kantoor van Rover en fungeerde de laatste maanden als plaatsvervangend directeur. Eerder was hij hier beleidsmedewerker en lobbyist. De directeur van Rover wordt het gezicht van de reizigersvereniging.

Voorheen trad vooral de voorzitter van de vereniging naar voren, maar Bos zal de komende tijd steeds meer taken overnemen van de voorzitter. De huidige voorzitter – momenteel is dat Walter Etty – zal steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Dit maakt deel uit van een directiemodel, waarbij de directeur, het bestuur en de medewerkers een andere rolverdeling krijgen.

Ledenaantal

Een van de uitdagingen waar Bos mee aan de slag zal moeten gaan is het verjongen van de vereniging en het keren van de trend van ledenverlies. Bos: “Een sterk Rover is belangrijk om te zorgen dat de reiziger gehoord blijft worden. Ik ga met plezier de uitdaging aan om Rover klaar te stomen voor de toekomst.”

Daarnaast wil Bos zich inzetten voor meer eenheid in het openbaar vervoer. “De losse onderdelen van het openbaar vervoer zijn best goed geregeld, maar voor de reiziger moet het één geheel zijn”, aldus de nieuwe directeur. “De reiziger wil gewoon van deur tot deur kunnen reizen, met trein, bus, fiets en auto, zonder op te lopen tegen een wirwar van verschillende kaartjes of gebrek aan fietsparkeerplekken.” Eerder was Bos actief in het Locov en als lid van Rocov-Gelderland.

Lees ook:

Nieuwe Rover-voorzitter: elke klacht is een advies

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.