Connexxion, bus

Connexxion trekt bezwaar tegen gunning concessie Haaglanden in

Vervoerder EBS mag definitief het busvervoer in de regio Haaglanden in augustus 2019 overnemen van Connexxion. De laatste heeft het bezwaar tegen de gunning ingetrokken en daarmee is de overgang van de concessie naar de nieuwe vervoerder definitief geworden. Eerder noemde Connexxion de concessieverlening aan EBS ongeldig. 

Connexxion was eerder van mening dat de bieding van EBS niet zou hebben voldaan aan de aanbestedingseisen zoals die waren geschetst door concessieverlener MRDH. Er werd betwijfeld of EBS zich wel had gehouden aan de eisen door onder andere het maatwerk en door de hoeveelheid bussen die EBS wil inzetten.

Definitieve gunning

Eigenlijk moest de MRDH nog een uitspraak doen naar aanleiding van de actie van Connexxion, maar nu Connexxion het bezwaar heeft ingetrokken is dat niet meer nodig. “De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is blij met dit besluit van Connexxion”, aldus de concessieverlener. “EBS kan nu vol aan de slag met de voorbereidingen voor een goede start van het busvervoer in de regio Haaglanden.”

De vervoerder stapte niet alleen naar de MRDH, maar ook naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Daar oordeelde de rechter eerder al dat er geen reden was om in te grijpen. Hoewel Connexxion van mening was dat zijn bieding onterecht lager was beoordeeld en die van EBS hoger, vond de rechter dat de puntentoekenning niet zodanige vragen opriep dat ingrijpen nodig was.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Connexxion trekt bezwaar tegen gunning concessie Haaglanden in | OVPro.nl
Connexxion, bus

Connexxion trekt bezwaar tegen gunning concessie Haaglanden in

Vervoerder EBS mag definitief het busvervoer in de regio Haaglanden in augustus 2019 overnemen van Connexxion. De laatste heeft het bezwaar tegen de gunning ingetrokken en daarmee is de overgang van de concessie naar de nieuwe vervoerder definitief geworden. Eerder noemde Connexxion de concessieverlening aan EBS ongeldig. 

Connexxion was eerder van mening dat de bieding van EBS niet zou hebben voldaan aan de aanbestedingseisen zoals die waren geschetst door concessieverlener MRDH. Er werd betwijfeld of EBS zich wel had gehouden aan de eisen door onder andere het maatwerk en door de hoeveelheid bussen die EBS wil inzetten.

Definitieve gunning

Eigenlijk moest de MRDH nog een uitspraak doen naar aanleiding van de actie van Connexxion, maar nu Connexxion het bezwaar heeft ingetrokken is dat niet meer nodig. “De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is blij met dit besluit van Connexxion”, aldus de concessieverlener. “EBS kan nu vol aan de slag met de voorbereidingen voor een goede start van het busvervoer in de regio Haaglanden.”

De vervoerder stapte niet alleen naar de MRDH, maar ook naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Daar oordeelde de rechter eerder al dat er geen reden was om in te grijpen. Hoewel Connexxion van mening was dat zijn bieding onterecht lager was beoordeeld en die van EBS hoger, vond de rechter dat de puntentoekenning niet zodanige vragen opriep dat ingrijpen nodig was.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.