Poortjes Noord/Zuidlijn Thales

Thales Group neemt Gemalto over

(foto: Carlijn Kruidhof)

De internationale Thales Group heeft vorige week het bedrijf Gemalto overgenomen voor 4,8 miljard euro. Thales is in Nederland onder meer verantwoordelijk voor de OV-chippoorten op de NS-stations en bij de Noord/Zuidlijn. Verder heeft het bedrijf onlangs het inchecken met een barcode in de Rotterdamse metro gerealiseerd. De oplossingen die Gemalto aanbiedt, kunnen bovendien volgens Thales goed gebruikt worden om het OV verder te verbeteren. 

“Mobiliteit is aan het veranderen naar ‘Mobility as a Service’ waar de reiziger toegang heeft tot meerdere manieren van mobiliteit”, aldus Mathijs Voorend van Thales. “Met onze ticketing-activiteiten zijn we bezig met het ontwikkelen van nieuwe multimodale ticketing-oplossingen. Deze zijn account-based, die smartcards, smart devices en in de toekomst ‘hands-free’ ticketing ondersteunen. Gemalto vult deze activiteiten goed aan.”

Overname Gemalto

“De oplossingen van Gemalto, zoals the Pure Payment Card en de Trusted Service Hub transaction, kunnen ingezet worden om bij het gebruik van contactloze kaarten en diensten aan de vervoerders de zekerheid te bieden dat zij informatie aan de juiste persoon geven”, aldus Voorend. “Ook onderzoeken we Gemalto’s biometric identity solutions voor toegangscontrole en authenticatie om fraude te verminderen.”

Door de overname wordt de Thales Group nu een wereldwijde speler op het gebied van digitale identiteit en veiligheid en kan het bedrijven, organisaties en overheden helpen bij het creëren van veilige oplossingen voor bijvoorbeeld data en cybersecurity. “Thales kan hierdoor klanten zoals vervoerders, banken en overheidsinstanties ondersteunen terwijl zij de uitdagingen aangaan om mensen te identificeren en hun data veilig te houden”, aldus Thales.

Verder onderzoek

Zowel Thales als Gemalto gebruiken de samenwerking om verder in te zetten op onderzoek en de ontwikkeling van verder geavanceerde technologieën. Op dit moment bezit de Thales Group al een portfolio van 20.500 patenten, waarvan er meer dan 400 zijn geregistreerd in 2018. Voor het OV en het spoor zet Thales met name in op Internet of Things. De oplossingen van Thales moeten bijdragen aan extra capaciteit en een betere veiligheid.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Thales Group neemt Gemalto over | OVPro.nl
Poortjes Noord/Zuidlijn Thales

Thales Group neemt Gemalto over

(foto: Carlijn Kruidhof)

De internationale Thales Group heeft vorige week het bedrijf Gemalto overgenomen voor 4,8 miljard euro. Thales is in Nederland onder meer verantwoordelijk voor de OV-chippoorten op de NS-stations en bij de Noord/Zuidlijn. Verder heeft het bedrijf onlangs het inchecken met een barcode in de Rotterdamse metro gerealiseerd. De oplossingen die Gemalto aanbiedt, kunnen bovendien volgens Thales goed gebruikt worden om het OV verder te verbeteren. 

“Mobiliteit is aan het veranderen naar ‘Mobility as a Service’ waar de reiziger toegang heeft tot meerdere manieren van mobiliteit”, aldus Mathijs Voorend van Thales. “Met onze ticketing-activiteiten zijn we bezig met het ontwikkelen van nieuwe multimodale ticketing-oplossingen. Deze zijn account-based, die smartcards, smart devices en in de toekomst ‘hands-free’ ticketing ondersteunen. Gemalto vult deze activiteiten goed aan.”

Overname Gemalto

“De oplossingen van Gemalto, zoals the Pure Payment Card en de Trusted Service Hub transaction, kunnen ingezet worden om bij het gebruik van contactloze kaarten en diensten aan de vervoerders de zekerheid te bieden dat zij informatie aan de juiste persoon geven”, aldus Voorend. “Ook onderzoeken we Gemalto’s biometric identity solutions voor toegangscontrole en authenticatie om fraude te verminderen.”

Door de overname wordt de Thales Group nu een wereldwijde speler op het gebied van digitale identiteit en veiligheid en kan het bedrijven, organisaties en overheden helpen bij het creëren van veilige oplossingen voor bijvoorbeeld data en cybersecurity. “Thales kan hierdoor klanten zoals vervoerders, banken en overheidsinstanties ondersteunen terwijl zij de uitdagingen aangaan om mensen te identificeren en hun data veilig te houden”, aldus Thales.

Verder onderzoek

Zowel Thales als Gemalto gebruiken de samenwerking om verder in te zetten op onderzoek en de ontwikkeling van verder geavanceerde technologieën. Op dit moment bezit de Thales Group al een portfolio van 20.500 patenten, waarvan er meer dan 400 zijn geregistreerd in 2018. Voor het OV en het spoor zet Thales met name in op Internet of Things. De oplossingen van Thales moeten bijdragen aan extra capaciteit en een betere veiligheid.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.