Albayrak vervangt Rosenmöller in RvC NS

Nebahat Albayrak treedt toe tot Raad van Commissarissen van NS. Zij vult daarmee de vacature die ontstaat omdat Paul Rosenmöller na twaalf jaar de spoorvervoerder gaat verlaten. Albayrak is per 1 juni benoemd door de minister van Financiën voor een duur van vier jaar, waarna nog wel verlenging mogelijk is.

“Wij zijn blij dat Nebahat Albayrak toetreedt tot de RvC van NS”, verklaart voorzitter Gerard van de Aast van de Raad van Commissarissen. “Zij beschikt over kennis van en ervaring met zowel de private als publieke sector. Zij heeft aantoonbaar affiniteit met duurzame mobiliteit en brede bestuurlijke ervaring. Daarmee is zij een goede aanvulling op het team.” Albayrak is met ‘versterkt recht van aanbeveling’ van de Centrale Ondernemingsraad door de RvC voorgedragen aan de aandeelhouder

Carrière

Momenteel is Albayrak vice-president External Relations, Global Integrated Gas and New Energies bij Shell. Daar levert zij een bijdrage aan de activiteiten van Shell op het gebied van de energietransitie. Nebahat Albayrak is sinds 2016 commissaris bij Unilever Nederland. Eerder was ze ook staatssecretaris van Justitie en verantwoordelijk voor het vreemdelingen- en asielbeleid. Tussen 1998 en 2007 en van 2010 tot 2012 was zij lid van de Tweede Kamer.

Rosenmöller maakt sinds 1 juni 2007 deel uit van de Raad van Commissarissen, maar neemt na drie benoemingstermijnen afscheid van de spoorvervoerder. Van de Aast: “NS is Paul Rosenmöller zeer veel dank verschuldigd. Hij werd met ingang van 1 juni 2007, eveneens met ‘versterkt recht van aanbeveling’, benoemd tot commissaris bij NS. Mede om die reden woog de heer Rosenmöller het belang van onze collega’s altijd nadrukkelijk mee. Zijn constructief-kritische blik en grote affiniteit met hoogwaardig openbaar vervoer waren de afgelopen 12 jaar van grote waarde voor NS.”

Nebarat Albayrak (foto: NS)

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Albayrak vervangt Rosenmöller in RvC NS | OVPro.nl

Albayrak vervangt Rosenmöller in RvC NS

Nebahat Albayrak treedt toe tot Raad van Commissarissen van NS. Zij vult daarmee de vacature die ontstaat omdat Paul Rosenmöller na twaalf jaar de spoorvervoerder gaat verlaten. Albayrak is per 1 juni benoemd door de minister van Financiën voor een duur van vier jaar, waarna nog wel verlenging mogelijk is.

“Wij zijn blij dat Nebahat Albayrak toetreedt tot de RvC van NS”, verklaart voorzitter Gerard van de Aast van de Raad van Commissarissen. “Zij beschikt over kennis van en ervaring met zowel de private als publieke sector. Zij heeft aantoonbaar affiniteit met duurzame mobiliteit en brede bestuurlijke ervaring. Daarmee is zij een goede aanvulling op het team.” Albayrak is met ‘versterkt recht van aanbeveling’ van de Centrale Ondernemingsraad door de RvC voorgedragen aan de aandeelhouder

Carrière

Momenteel is Albayrak vice-president External Relations, Global Integrated Gas and New Energies bij Shell. Daar levert zij een bijdrage aan de activiteiten van Shell op het gebied van de energietransitie. Nebahat Albayrak is sinds 2016 commissaris bij Unilever Nederland. Eerder was ze ook staatssecretaris van Justitie en verantwoordelijk voor het vreemdelingen- en asielbeleid. Tussen 1998 en 2007 en van 2010 tot 2012 was zij lid van de Tweede Kamer.

Rosenmöller maakt sinds 1 juni 2007 deel uit van de Raad van Commissarissen, maar neemt na drie benoemingstermijnen afscheid van de spoorvervoerder. Van de Aast: “NS is Paul Rosenmöller zeer veel dank verschuldigd. Hij werd met ingang van 1 juni 2007, eveneens met ‘versterkt recht van aanbeveling’, benoemd tot commissaris bij NS. Mede om die reden woog de heer Rosenmöller het belang van onze collega’s altijd nadrukkelijk mee. Zijn constructief-kritische blik en grote affiniteit met hoogwaardig openbaar vervoer waren de afgelopen 12 jaar van grote waarde voor NS.”

Nebarat Albayrak (foto: NS)

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.