Kees van der Burg wordt nieuwe directeur-generaal Mobiliteit

Pand ministerie IenW (bron: ANP)
2018-10-10 15:39:58 DEN HAAG - Exterieur van het gebouw aan de Rijnstraat waar de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat huizen. Een jaar na oplevering wordt het gebouw alweer verbouwd. ANP BART MAAT

Kees van der Burg wordt per 1 september directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij vervangt dan Mark Frequin, die aan de slag zal gaan als buitengewoon adviseur. Deze afdeling ontwikkelt beleid op het gebied van openbaar vervoer en spoor, duurzame mobiliteit, fietsverkeer, wegen en verkeersveiligheid. 

Al sinds 2014 is Van der Burg directeur-generaal Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ministerraad heeft nu ingestemd met het voorstel van minister Kajsa Ollengren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Carrière

Van der Burg studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij begon in 1991 aan zijn carriere bij de overheid door diverse functies te bekleden bij het ministerie van Financiën. Daarna was hij ook nog plaatsvervangend directeur Financieel Economische Zaken en bij het ministerie van VWZ directeur  Langdurige Zorg en directeur Maatschappelijke Ondersteuning.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.