ACM, Autoriteit Consument en Markt, kartelwaakhond

Bestuurslid Henk Don verlaat ACM

ACM, Autoriteit Consument en Markt, kartelwaakhond

Henk Don, bestuurslid van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), heeft aangekondigd dat hij op 1 februari zal stoppen bij de ACM. Op dat moment is hij ruim tien jaar lang bestuurslid geweest van de ACM en daarvoor de NMa. Er is nog geen opvolger voor Don, daarvoor zal binnenkort met een wervingsprocedure worden gestart.

“Ik vind het werk bij de ACM nog steeds fascinerend. Maar je moet vertrekken voordat dat anders wordt. Een rode draad in mijn werkende leven is economie tussen wetenschap, praktijk en toezicht, daar wil ik na mijn vertrek bij de ACM mee doorgaan.”

Carrière

Don was werkzaam bij de ACM vanaf 1 april 2013, nadat hij in oktober 2009 tot bestuurslid was benoemd bij de NMa. Hij begon in 1978 bij het Centraal Planbureau. Tot 1984 was hij betrokken bij de ontwikkeling van modellen voor de nationale en wereldeconomie. In 1985 werd hij sectorhoofd en in 1989 onderdirecteur. In de periode 1994 tot 2006 vervulde hij de functie van directeur van het CPB.

Daarnaast was Don van 1990 tot 1999 deeltijdhoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1 mei 2006 tot 1 oktober 2009 was hij bijzonder hoogleraar Econometrie en Economisch Beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Henk Don, bestuurslid, Autoriteit Consument en Markt (ACM)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.