Foto Pier Eringa (bron: ProRail)

Nieuwe topman Transdev heeft regionale spoorlijnen op het oog

De nieuwe topman van Transdev, Pier Eringa, wil dat Transdev op meer regionale spoorlijnen het treinvervoer gaat verzorgen. Hij denkt dat NS nog veilig zit op het hoofdrailnet, maar heeft ambities voor de regionale lijnen die openbaar worden aanbesteed. “Houd Transdev in de gaten”, zei hij tijdens het radioprogramma Spraakmakers. Eringa nam deze week afscheid als directeur van ProRail en start maandag in zijn nieuwe functie.

Hij benadrukte bovendien dat hij concurrentie op het spoor een goede zaak vindt. Aangezien ook NS eerder aangegeven heeft weer een rol te gaan spelen bij regionale spooraanbestedingen, kan de voormalige ProRail-directeur dus gaan concurreren met NS. “Ik denk dat de reiziger gebaat is bij een beetje competitie”, stelde hij. Overigens noemde hij NS ook een “brother in arms” en hij stelde te willen samenwerken met de nationale vervoerder met het doel om meer mensen in het OV te krijgen.

Zelfstandig bestuursorgaan

De voormalige ProRail-topman kondigde in maart zijn vertrek aan in aanloop naar de omvorming van ProRail van een besloten vennootschap naar een zelfstandig bestuursorgaan. In het kader van die ontwikkeling liet Eringa weten niet beschikbaar te zijn als hoofd van de nieuwe publieke organisatie. Transdev was op zoek naar een opvolger voor Bart Schmeink, die begin 2019 vertrok.

Lees ook:

Pier Eringa stapt over naar Transdev

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.