Anneke de Vries (foto: NS)

Anneke de Vries wordt directeur Stations en Risicobeheer bij NS

De Raad van Bestuur van NS wordt op 15 oktober aangevuld met Anneke de Vries. Zij wordt directeur Stations en Risicobeheer. Zij volgt daarmee Susi Zijderveld op, die eerder dit jaar besloot haar functie neer te leggen.

Met de benoeming van De Vries is de de Raad van Bestuur van NS weer compleet. De andere leden zijn president-directeur Roger van Boxtel, directeur Financiën Bert Groenewegen, directeur Operatie Marjan Rintel en directeur Commercie & Ontwikkeling Tjalling Smit.

Stationsgebieden

De Vries heeft veel ervaring in vastgoed, die ze zou kunnen inzetten voor de ambities van NS op de stations. “De ambitie is om de komende jaren de rol van NS als beheerder en ontwikkelaar van de Nederlandse stations en stationsgebieden in het belang van de reiziger te versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat Anneke met haar kwaliteit en expertise hier een bijdrage aan zal leveren”, aldus Gerard van Aalst, President-Commissaris in de Raad van Commissarissen van NS.

Hij heet De Vries verder welkom bij de spoorvervoerder, waar ze ook verantwoordelijk wordt voor risicobeheersing. “NS heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen voorwaarts gezet en levert betrouwbare prestaties als OV-bedrijf.” De Vries is benoemd door de minister van Financiën en de Centrale Ondernemingsraad van NS heeft hierover positief geadviseerd.

Ervaring

De Vries is op dit moment senior vice president Real Estate, Construction en Franchise voor Albert Heijn, Etos, Gall & Gall. In deze functie is zij verantwoordelijk voor een omvangrijke vastgoedportefeuille en franchiseonderneming. Daarvoor heeft zij onder meer ervaring opgedaan in projectontwikkeling en executive management posities bij ING Real Estate.

Anneke de Vries: “Ik verheug mij erop om samen met NS-collega’s me in te zetten voor stations en stationsgebieden, die een goede bijdrage leveren aan een prettige treinreis en om op een verantwoordelijke manier onze maatschappelijke rol als mobiliteitsbedrijf te vervullen.” Net als alle leden van de Raad van Bestuur bij NS ziet ze vrijwillig af van de variabele component in haar beloning.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Anneke de Vries wordt directeur Stations en Risicobeheer bij NS | OVPro.nl
Anneke de Vries (foto: NS)

Anneke de Vries wordt directeur Stations en Risicobeheer bij NS

De Raad van Bestuur van NS wordt op 15 oktober aangevuld met Anneke de Vries. Zij wordt directeur Stations en Risicobeheer. Zij volgt daarmee Susi Zijderveld op, die eerder dit jaar besloot haar functie neer te leggen.

Met de benoeming van De Vries is de de Raad van Bestuur van NS weer compleet. De andere leden zijn president-directeur Roger van Boxtel, directeur Financiën Bert Groenewegen, directeur Operatie Marjan Rintel en directeur Commercie & Ontwikkeling Tjalling Smit.

Stationsgebieden

De Vries heeft veel ervaring in vastgoed, die ze zou kunnen inzetten voor de ambities van NS op de stations. “De ambitie is om de komende jaren de rol van NS als beheerder en ontwikkelaar van de Nederlandse stations en stationsgebieden in het belang van de reiziger te versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat Anneke met haar kwaliteit en expertise hier een bijdrage aan zal leveren”, aldus Gerard van Aalst, President-Commissaris in de Raad van Commissarissen van NS.

Hij heet De Vries verder welkom bij de spoorvervoerder, waar ze ook verantwoordelijk wordt voor risicobeheersing. “NS heeft de afgelopen jaren belangrijke stappen voorwaarts gezet en levert betrouwbare prestaties als OV-bedrijf.” De Vries is benoemd door de minister van Financiën en de Centrale Ondernemingsraad van NS heeft hierover positief geadviseerd.

Ervaring

De Vries is op dit moment senior vice president Real Estate, Construction en Franchise voor Albert Heijn, Etos, Gall & Gall. In deze functie is zij verantwoordelijk voor een omvangrijke vastgoedportefeuille en franchiseonderneming. Daarvoor heeft zij onder meer ervaring opgedaan in projectontwikkeling en executive management posities bij ING Real Estate.

Anneke de Vries: “Ik verheug mij erop om samen met NS-collega’s me in te zetten voor stations en stationsgebieden, die een goede bijdrage leveren aan een prettige treinreis en om op een verantwoordelijke manier onze maatschappelijke rol als mobiliteitsbedrijf te vervullen.” Net als alle leden van de Raad van Bestuur bij NS ziet ze vrijwillig af van de variabele component in haar beloning.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.