Portretfoto Wim Kok bij HTM

Wim Kok aangesteld als communicatiemanager bij HTM

Wim Kok is per 1 november 2019 benoemd tot manager Corporate Communicatie en Public Affairs bij de Haagse stadsvervoerder HTM. Kok wordt daarmee verantwoordelijk voor de communicatie van het bedrijf en treedt bovendien toe toe het directieteam van HTM. Hij rapporteert aan Jaap Bierman, de algemeen directeur van de vervoerder.

Het directieteam bestaat verder uit Gerard Boot, Jeroen Groenendijk, Erik Beenen, Karen Bosch, Rien Heilbron en Saskia Dwars. “Met zijn ruime ervaring op het gebied van public affairs, communicatie en juridische zaken in veelal politiek- bestuurlijke omgevingen is Wim een welkome toevoeging aan ons directieteam”, zegt Bierman.

“De brede expertise van Kok op dat gebied is van belang voor de ontwikkelingen en grote uitdagingen waar HTM en de OV-sector de komende jaren voor staan, zoals duurzaam mobiel blijven in onze steeds groter groeiende en drukker wordende steden.”

Carrière

Momenteel vervult Kok de functie interim Hoofd Bestuurlijke zaken, advies en communicatie bij de Onderzoeksraad voor veiligheid. Daarvoor heeft hij verschillende leidinggevende functies gehad op het gebied van communicatie en voorlichting, zoals bij het ministerie van Defensie, bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en bij de gemeente Den Haag. Daarvoor werkte hij als jurist en journalist voor diverse organisaties. Wim Kok studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Maastricht.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.