‘Investeerder wil vervoerder Arriva kopen’

Arriva-trein Limburg
Bron: Arriva

Investeerder Carlyle is met Deutsche Bahn in gesprek over de overname van spoor- en busvervoerder Arriva. Dat schrijft de Britse zender Sky News op basis van ingewijden. Arriva is in veertien Europese landen actief waaronder Nederland. Carlyle zou 2,5 miljard euro voor de vervoerder willen betalen.

Deutsche Bahn overweegt al enige tijd om Arriva te verkopen of naar de beurs te brengen. Het bedrijf zou zeker drie miljard euro willen krijgen voor de vervoerder, waardoor het bod van Carlyle mogelijk niet voldoende is. Als Deutsche Bahn besluit tot een beursgang, dan wordt Nederland genoemd als mogelijke locatie.

Beslissing

Een beslissing van Deutsche Bahn valt waarschijnlijk niet meer dit jaar. Het Duitse spoorbedrijf zou eerst zekerheid willen hebben over de voorwaarden van de Brexit.

In Nederland is Arriva in tien provincies actief met busvervoer. In het noorden en oosten van het land en in Limburg rijdt het bedrijf ook met treinen.

Bron: ANP

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “‘Investeerder wil vervoerder Arriva kopen’”

Wiebe Goossen|05.11.19|13:18

Ziedaar het enorme risico dat je loopt met die veelgeroemde liberalisering… Grote vraag is of je zulke risico’s wil pakken met iets zo vitaals als het openbaar vervoer (met de nadruk op OPENBAAR!).

Pat Rick|04.11.19|14:00

Maar wil die investeerder ook echt geld investeren in de bedrijfsvoering? Het is makkelijker om een bedrijf over te nemen en dan de boel uit te melken, dan de dienstverlening te verbeteren, meer materieel te hebben en betere informatievoorziening.

Als ze hetzelfde gaan doen als DB dan verbetert er voor de reiziger niks