NS-sprinter type SNG op Zwolle (foto: NS)

Sacha Göddeke nieuwe directeur Duurzaam Ondernemen bij NS

Spoorvervoerder NS heeft maandag 4 november Sacha Göddeke verwelkomd als nieuwe directeur Duurzaam Ondernemen. Göddeke neemt die positie over van Carola Wijdoogen, die begin dit jaar haar functie neerlegde. De directeur is onder andere verantwoordelijk voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering van NS.

Göddeke is geen onbekende bij NS – ze werkt al twaalf jaar bij de vervoerder en is al sinds 2017 de sturende kracht achter het verbeterprogramma op de HSL. Met haar team is zij verantwoordelijk voor verbeterde prestaties op de hogesnelheidslijn en ook zorgde zij ervoor dat aandacht voor de lijn duurzaam geborgd werd in het bedrijf.

Trainee

Göddeke is als managementtrainee bij de spoorvervoerder binnengekomen. Dit was in 2007. Ze heeft inmiddels ervaring opgedaan als auditor, strateeg en programmamanager. Haar carrière startte als MVO-consultant. In die hoedanigheid ondersteunde ze bedrijven en overheidsinstanties bij het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen.

De voormalige directeur Duurzaam Ondernemen, Carola Wijdoogen, zat jarenlang op die positie. Onder haar vleugels groeide duurzaamheid uit tot een belangrijk thema voor de NS. “Ik wilde twee dingen bereiken: dat NS koploper zou worden op het gebied van duurzame mobiliteit, maar ook dat we als zodanig zouden worden gezien. Dat is gelukt”, vertelde ze begin dit jaar in een interview met het NRC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.