Pedro Peters directeur RET

Pedro Peters blijft nog twee jaar voorzitter van OV-NL

Pedro Peters is opnieuw voor twee jaar benoemd als voorzitter van de branchevereniging OV-NL. Die branchevereniging werd in 2015 opgericht en alle Nederlandse vervoerders zijn daarin vertegenwoordigd. Het is het doel om in die vereniging onder andere beter samen te werken, bijvoorbeeld op het gebied van reisproducten, innovatie, nieuwe betaalmethoden.

Peters maakte zijn herbenoeming donderdag bekend op Twitter. Hij is al sinds 2015 voorzitter van OV-NL en bleef die functie ook vervullen nadat hij in 2017 met pensioen ging en stopte als directeur van de Rotterdamse stadsvervoerder RET.

Bestuur

De algemene directeuren van de OV-bedrijven hebben bovendien besloten dat NS-topman Roger van Boxtel, HTM-directeur Jaap Bierman en Frank Janssen van Keolis de komende twee jaar het bestuur blijven van de branchevereniging. In de afgelopen jaren pleitte OV-NL onder meer voor extra geld voor het openbaar vervoer. Nadat besloten werd het lage btw-tarief te verhogen, vond de branchevereniging dat dit extra geld geïnvesteerd zou moeten worden in OV.

Er was jaren geleden ook al een branchevereniging, namelijk Mobis. Maar die hield in 2007 op te bestaan, omdat de streekvervoerders toen uit de organisatie stapten. Maar sinds een aantal jaar wordt de noodzaak om samen te werken wel weer gezien.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.