Foto Joost van der Bijl, directeur EvoBus Nederland

NS’er in 2020 aan de slag als directeur EvoBus Nederland

NS-regiodirecteur Joost van der Bijl gaat op 1 januari 2020 aan de slag als directeur bij EvoBus Nederland. Van der Bijl was de afgelopen twee jaar regiodirecteur Noord-Oost bij NS en werkte eerder al bij vervoerders Connexxion en Qbuzz. Van der Bijl volgt Hans Smits op, de huidige directeur van Daimler | EvoBus Nederland. 

Van der Bijl is dus geen onbekende in het openbaar vervoer van Nederland. “Ik kijk er naar uit om mijn resultaatgerichtheid, kennis van de Nederlandse vervoersmarkt en mijn interesse in de bussen te combineren”, aldus de nieuwe directeur bij Daimler | EvoBus Nederland.

Carrière

Joost van der Bijl heeft bovendien ervaring in het internationale OV en met busvervoer. Hij was bij NS-dochter Abellio verantwoordelijk voor de business development in de busoperatie in Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië. Hij volgt Hans Smits, de huidige directeur van EvoBus Nederland op.

Smits werkt al 25 jaar binnen het Daimler-concern en was vanaf midden 2018 als interim-CEO verantwoordelijk voor EvoBus Nederland. Hij heeft mede gezocht naar een opvolger. Smits: ”Ik denk dat wij in Joost van der Bijl een uitstekende opvolger hebben gevonden. Ik heb het volste vertrouwen dat Joost samen met het team het succes van EvoBus Nederland zal gaan voortzetten.” Zelf zal Smits vanaf januari 2020 met pensioen gaan.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS’er in 2020 aan de slag als directeur EvoBus Nederland | OVPro.nl
Foto Joost van der Bijl, directeur EvoBus Nederland

NS’er in 2020 aan de slag als directeur EvoBus Nederland

NS-regiodirecteur Joost van der Bijl gaat op 1 januari 2020 aan de slag als directeur bij EvoBus Nederland. Van der Bijl was de afgelopen twee jaar regiodirecteur Noord-Oost bij NS en werkte eerder al bij vervoerders Connexxion en Qbuzz. Van der Bijl volgt Hans Smits op, de huidige directeur van Daimler | EvoBus Nederland. 

Van der Bijl is dus geen onbekende in het openbaar vervoer van Nederland. “Ik kijk er naar uit om mijn resultaatgerichtheid, kennis van de Nederlandse vervoersmarkt en mijn interesse in de bussen te combineren”, aldus de nieuwe directeur bij Daimler | EvoBus Nederland.

Carrière

Joost van der Bijl heeft bovendien ervaring in het internationale OV en met busvervoer. Hij was bij NS-dochter Abellio verantwoordelijk voor de business development in de busoperatie in Zweden, Duitsland en Groot-Brittannië. Hij volgt Hans Smits, de huidige directeur van EvoBus Nederland op.

Smits werkt al 25 jaar binnen het Daimler-concern en was vanaf midden 2018 als interim-CEO verantwoordelijk voor EvoBus Nederland. Hij heeft mede gezocht naar een opvolger. Smits: ”Ik denk dat wij in Joost van der Bijl een uitstekende opvolger hebben gevonden. Ik heb het volste vertrouwen dat Joost samen met het team het succes van EvoBus Nederland zal gaan voortzetten.” Zelf zal Smits vanaf januari 2020 met pensioen gaan.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.