Herman Dijkhuizen, NS

Herman Dijkhuizen treedt toe tot Raad van Commissarissen NS

Herman Dijkhuizen treedt per 1 januari toe tot de Raad van Commissarissen van NS. Hij vult de plek die is ontstaan door het afscheid van Jeroen Kremers, die de afgelopen acht jaar in de RvC van de spoorvervoerder zat. Dijkhuizen wordt in eerste instantie voor vier jaar benoemd, maar verlenging is mogelijk.

“Wij zijn blij dat Herman Dijkhuizen toetreedt tot de RvC van NS”, aldus Gerard van de Aast, voorzitter van de RvC. “Hij is zeer deskundig op het financiële vlak, en beschikt over grote bestuurlijke ervaring zowel in de financiële markt als binnen de private en publieke sector. Met zijn kwaliteiten vormt hij een goede aanvulling op het team.”

Carrière

Dijkhuizen is momenteel CFO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBC Holding N.V. Daarnaast zit hij in de Raad van Toezicht van de Stichting VU en in de Raad van Toezicht van WWF Nederland. Op 1 december loopt zijn termijn als voorzitter van de Raad van Toezicht van UNICEF Nederland af. Hij vervulde tijdens zijn carrière meerdere functies bij KPMG Nederland, onder meer als partner van 1994 tot 2013 en als voorzitter van de Raad van Bestuur van 2006 tot 2012.

Dijkhuizen is benoemd door de minister van Financiën, de aandeelhouder van de Nederlandse spoorvervoerder. Kremers blijft nog aan tot 26 januari 2020. “We kijken terug op een zeer waardevolle samenwerking met Jeroen. NS is hem veel dank verschuldigd. Vanaf zijn start in 2012 had hij oog voor de langetermijnbelangen van de onderneming. Vanuit zijn toezichthoudende rol had hij een grote invloed op het verder uitbouwen van de risk- en compliance-functie. Zo droeg hij bij aan de solide basis die NS nu heeft”, stelt Van de Aast.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Herman Dijkhuizen treedt toe tot Raad van Commissarissen NS | OVPro.nl
Herman Dijkhuizen, NS

Herman Dijkhuizen treedt toe tot Raad van Commissarissen NS

Herman Dijkhuizen treedt per 1 januari toe tot de Raad van Commissarissen van NS. Hij vult de plek die is ontstaan door het afscheid van Jeroen Kremers, die de afgelopen acht jaar in de RvC van de spoorvervoerder zat. Dijkhuizen wordt in eerste instantie voor vier jaar benoemd, maar verlenging is mogelijk.

“Wij zijn blij dat Herman Dijkhuizen toetreedt tot de RvC van NS”, aldus Gerard van de Aast, voorzitter van de RvC. “Hij is zeer deskundig op het financiële vlak, en beschikt over grote bestuurlijke ervaring zowel in de financiële markt als binnen de private en publieke sector. Met zijn kwaliteiten vormt hij een goede aanvulling op het team.”

Carrière

Dijkhuizen is momenteel CFO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBC Holding N.V. Daarnaast zit hij in de Raad van Toezicht van de Stichting VU en in de Raad van Toezicht van WWF Nederland. Op 1 december loopt zijn termijn als voorzitter van de Raad van Toezicht van UNICEF Nederland af. Hij vervulde tijdens zijn carrière meerdere functies bij KPMG Nederland, onder meer als partner van 1994 tot 2013 en als voorzitter van de Raad van Bestuur van 2006 tot 2012.

Dijkhuizen is benoemd door de minister van Financiën, de aandeelhouder van de Nederlandse spoorvervoerder. Kremers blijft nog aan tot 26 januari 2020. “We kijken terug op een zeer waardevolle samenwerking met Jeroen. NS is hem veel dank verschuldigd. Vanaf zijn start in 2012 had hij oog voor de langetermijnbelangen van de onderneming. Vanuit zijn toezichthoudende rol had hij een grote invloed op het verder uitbouwen van de risk- en compliance-functie. Zo droeg hij bij aan de solide basis die NS nu heeft”, stelt Van de Aast.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.