Jieskje, Arriva

Nieuwe regiodirecteur Oost voor Arriva Nederland

Vervoerder Arriva heeft Jieskje Hollander (36) benoemd tot de nieuwe directeur voor regio Oost. Zij volgt per 1 maart 2020 Milfred Hart op, die tijdelijk deze functie vervulde. Hart blijft wel regiodirecteur Noord bij Arriva.

Hollander is geen onbekende voor Arriva. Momenteel werkt zij als concessiemanager trein in de regio Noord. In die hoedanigheid heeft zij de leiding over het treinvervoer in de provincies Friesland en Groningen. Het contract voor de Noordelijke treindiensten duurt nog tot eind dit jaar, al heeft Arriva de nieuwe aanbesteding ook heeft gewonnen.

Concessie Noordelijke treindiensten

Daarom mag de vervoerder van 2020 tot 2035 het spoorvervoer in de twee noordelijke provincies blijven verzorgen. In die concessie heeft Arriva onder andere aangeboden om extra treinen te kopen en zal de frequentie van de treinen worden verhoogd. Er komt een extra sneltrein per uur tussen Groningen en Leeuwarden en in de spits gaat elk kwartier een trein rijden tussen Leeuwarden en Sneek. Tijdens de spitsuren worden er sneltreinen ingezet tussen Groningen en Winschoten.

Hollander studeerde eerder Politieke Geschiedenis in Groningen en werkte vier jaar bij de Van Mierlo Stichting. Zij was onder andere verantwoordelijk voor de totstandkoming van nationale en Europese verkiezingsprogramma’s. Daarnaast was ze in Friesland voor D66 betrokken bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.