Secretaris-directeur Vervoerregio Amsterdam Thea de Vries BEELD Vervoerregio

Thea de Vries krijgt hoogste functie bij Vervoerregio Amsterdam

Secretaris-directeur Vervoerregio Amsterdam Thea de Vries BEELD Vervoerregio

Thea de Vries is de nieuwe secretaris-directeur bij de Vervoerregio Amsterdam. Zij volgt Anne Joustra op, die met pensioen is gegaan. De Vries’ ervaring bij de Directie Openbaar Vervoer en Spoor van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat speelde mee in de keuze voor haar. Ze start per 1 april. De secretaris-directeur is de hoogste functie binnen de organisatie. Onder haar staan straks beide adjunct-directeuren, Nico van Paridon en Alex Colthoff.

De Vries was tot voor kort werkzaam bij Drinkwaterbedrijf Noord-Holland als sectordirecteur drinkwater. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie, zegt ze in een verklaring. “Ik ben zeer gemotiveerd om nu opnieuw maar vanuit een andere rol bij te dragen aan een integraal goed werkend vervoerssysteem in onze drukke regio.”

Gerard Slegers, wethouder bij de gemeente Zaanstad en portefeuillehouder Vervoerregio Amsterdam, laat weten enthousiast te zijn dat de keus op De Vries viel. “Wij zijn blij dat we Thea hebben kunnen benoemen tot nieuwe secretaris-directeur. Haar ervaring en persoonlijkheid sluiten goed aan bij de visie en ambitie van de Vervoerregio Amsterdam, ik kijk erg uit naar de samenwerking met haar.”

Teleconferentie

Tijdens een regioraadsvergadering op 17 maart hebben alle leden kennis gemaakt met de beoogd secretaris-directeur. Gedurende deze speciale teleconferentie-sessie, waarbij één regioraadslid per gemeente aanwezig was, konden de leden vragen stellen aan de beoogd kandidaat.

Na de sessie kregen de raadsleden een week de tijd om hun bevindingen met hun achterban in de gemeente te delen. De leden van de regioraad stemden individueel per email over de benoeming. Zij kregen hiervoor een week de tijd. De leden hebben inmiddels schriftelijk ingestemd met de benoeming.

Auteur: Jan Pieter Rottier

1 reactie op “Thea de Vries krijgt hoogste functie bij Vervoerregio Amsterdam”

Pat Rick|24.03.20|16:23

Het zou mooi zijn als zij als taak zou wijden om te komen tot een autoloze-lifestyle door hoogfrequent OV in de hele region. Uitbouwen van metro in de regio zodat deze niet vastloopt en de luchtkwaliteit verbetert. En de lijn aanleggen naar Havenstad met een OV-hub daar voordat deze wijk gebouwd wordt (en dan meteen doortrekken onder Noordzeekanaal). Succes!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.