Nieuwe voorzitter en financieel deskundige voor RvC RET

Charlotte Insinger is per 1 mei de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rotterdamse stadsvervoerder RET. Zij wordt vergezeld door Guido Dubbeld, die financieel deskundige is. Dubbeld treedt aan vanwege zijn brede bestuurlijke track record op het gebied van financiën. De voordracht van deze nieuwe commissarissen is bekrachtigd door de zittende RvC.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET en de zittende RvC hebben vertrouwen in een goede samenwerking met de nieuwe commissarissen. “Met deze twee commissarissen hebben we twee ervaren bestuurders aan ons gebonden. Bovendien zijn beiden goed thuis in de Rotterdamse regio”, stellen wethouder Arjan van Gils van Financiën bij de gemeente Rotterdam en Pieter Varekamp, portefeuillehouder Middelen Vervoersautoriteit MRDH.

Carrière

Insinger heeft in de afgelopen jaren in meerdere Raden van Commissarissen gezeten en was toezichthouder bij verschillende beursgenoteerde en semi-publieke bedrijven. Toezichthoudende functies had zij onder meer bij Diergaarde Blijdorp, De Volksbank NV en Eneco NV en momenteel bij Staatsbosbeheer, Vastned Retail NV en de Hogeschool Rotterdam. Ze heeft bovendien een uitgebreid Rotterdams netwerk.

Guido Dubbeld heeft ruime ervaring met de financiële sturing van organisaties en werkte een aantal jaren in de financiële sector. Dubbeld is sinds 2011 werkzaam als financieel directeur bij Eneco en hij was daarvoor onder meer werkzaam bij het internationale consultancykantoor American Management Systems, Fortis en MeesPierson. Bij nieuwe commissarissen zijn genoemd voor een periode van vier jaar.

Eneco

De Rotterdamse stadsvervoerder heeft een 10-jarig contract afgesloten met Eneco, waarbij de partijen de ambitie hebben om in 2030 meer duurzame energie op te wekken dan de RET verbruikt: een energiepositief OV. Omdat Dubbeld werkzaam is bij deze energieleverancier, zal hij zich terugtrekken uit discussies over de relatie tussen de RET en Eneco. “Dat is in lijn met de daarvoor geldende wet- en regelgeving en de corporate governance code”, aldus de vervoerder.

Lees ook:

RET zet in op een energiepositief OV

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Nieuwe voorzitter en financieel deskundige voor RvC RET”

Albert Everaarts|01.05.20|16:16

Waarom zie ik in het artikel over de nieuwe leden van de RvC bij de RET wel de leeftijd van de heer Dubbeld en niet het geboortejaar van Mevrouw Insinger. Ik dacht dat Nederland er naar streeft om verschillende benaderingen van heren en dames achterwege te laten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.