Andre Cnossen (Foto: Arriva)

André Cnossen nieuwe directeur Techniek bij Arriva

Vervoerder Arriva heeft André Cnossen benoemd tot nieuwe directeur Techniek. Hij is per 1 september 2020 de opvolger van Michiel Cusell, die zich volledig gaat richten op zijn functie als regiodirecteur van Arriva Limburg. Cnossen was tussen 2009 en 2018 ook al lid van de directie van Arriva Nederland.

Na zijn vertrek bij Arriva Nederland ging Cnossen aan de slag bij Arriva Group. Eerst als Production Director voor CrossCountry Trains in het Verenigd Koninkrijk en sinds oktober 2019 Operations Excellence Director. Hij zal zijn nieuwe functie als directeur Techniek combineren met die huidige functie.

Voormalig operationeel directeur

“Ik ben erg blij dat we binnen Arriva weer gebruik kunnen maken van de kennis en expertise die André heeft van de OV-wereld en van Arriva specifiek”, zegt algemeen directeur Anne Hettinga. Cnossen bekleedde van 2009 tot 2014 de functie van directeur Trein en was van 2014 tot 2018 operationeel directeur. Voordat hij toetrad tot de directie, was hij al zes jaar werkzaam bij de vervoerder.

Cnossen was enkele jaren geleden ook verantwoordelijk voor de implementatie van de concessie Limburg door Arriva. Deze concessieperiode begon in december 2016 en werd aanvankelijk gewonnen door Abellio. Er kwamen echter ernstige onregelmatigheden aan het licht bij de NS-dochter, waarna de aanbesteding werd gegund aan Arriva.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.