Keolis-directeur Frank Janssen

Frank Janssen treedt terug als algemeen directeur Keolis

Frank Janssen legt zijn functie als directeur van Keolis Nederland per 15 november neer. Het besluit om terug te treden is in goed overleg met de aandeelhouder genomen, aldus de vervoerder. Tot een nieuwe algemeen directeur gevonden is, worden zijn taken en verantwoordelijkheden waargenomen door Marc Renouprez, regionaal directeur van Keolis Benelux.

“In de afgelopen tijd die nu achter ons ligt, heb ik ook te maken gehad met privéomstandigheden die mij diep raken. Nu Keolis zich weer op de toekomst kan richten, is het voor mij een goed moment om afscheid te nemen en in mijzelf te investeren”, zo licht Janssen zijn vertrek toe. “Ik kijk met enorm veel plezier terug op de afgelopen anderhalf jaar waarin ik Keolis heb leren kennen als een mooie OV-onderneming met betrokken en leuke mensen die zich met hart en ziel inzetten.”

IJssel-Vecht

Het vertrek van Janssen volgt op het moment waarop de vervoerder zich naar eigen zeggen weer positief op de toekomst kan richten. Keolis heeft een roerige periode achter de rug waarin de gunning van de concessie IJssel-Vecht werd ingetrokken, vanwege het opzettelijk verstrekken van onjuiste informatie tijdens het aanbestedingsproces. De vervoerder gaat wel twee jaar een noodconcessie rijden in Midden-Overijssel en op de Veluwe, maar zal daar geen winst uit behalen.

Tijdelijk opvolger Renouprez prijst hoe Janssen de afgelopen maanden ‘op een professionele wijze Keolis door een uitdagende periode geleid en daarbij constructief samengewerkt met de Keolis Groep’, het Franse moederbedrijf. “Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Daarnaast blijft de Keolis Groep vertrouwen houden in de toekomst van deze onderneming en ook de steun bieden die nodig is.”

Behalve het implementeren van de noodconcessie is Keolis momenteel intern bezig met het verbeteren van de compliance. Verder staat de komende periode volgens de vervoerder in het teken van het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis en het creëren van perspectief voor een gezonde bedrijfsvoering.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

2 reacties op “Frank Janssen treedt terug als algemeen directeur Keolis”

Eduard de Jong|16.10.20|11:57

Na minder dan anderhalf jaar gewerkt te hebben als president-directeur van Keolis Nederland gooit Frank Janssen alweer de handdoek in de ring, uiteraard ‘in goed overleg met de aandeelhouder’. Volgens goed gebruik wordt met geen woord gerept over de mislukkingen waaronder de aanbestedingsfraude, waarvoor Janssen verantwoordelijk was en is. Vaarwel Janssen, succes met jouw verdere carrière.

Guus Leussink|12.01.22|13:01

Frank Janssen ook nog bedankt namens de reizigers en de chauffeurs van Keolis voor de aanschaf van de BYD bussen !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.