Elektrische bus Arriva in Den Bosch (foto: Arriva)

Arriva behaalt certificering voor CO2- en MVO-prestatieladders

Foto: persbericht Arriva

Arriva heeft als eerste OV-bedrijf in Nederland een certificering behaald op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De vervoerder komt binnen op trede 2 van de MVO-prestatieladder en trede 3 van de CO2-prestatieladder. Begin dit jaar behaalde Arriva al trede 2 op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen.

De certificaten zijn toegekend door TÜV Nederland en op 1 december overhandigd. “Ik ben trots dat we ons in deze uitdagende tijd als vervoerder zo inzetten voor het openbaar vervoer van de toekomst. We nemen onze maatschappelijke taak heel serieus, en zetten daarom ook grote stappen als het gaat om duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid”, aldus Arriva-directeur Anne Hettinga.

Zero emissie

Met het certificaat van de CO2-prestatieladder laat Arriva naar eigen zeggen zien dat het zijn verantwoordelijkheid neemt voor het milieu en een gezonde leefomgeving. De vervoerder heeft tot doel om in 2025 CO2-neutraal te werken, door 90 procent van de CO2-uitstoot te reduceren en de resterende 10 procent te compenseren.

Arriva zet in op zero emissie en alternatieve brandstoffen om de huidige CO2-uitstoot van 169 miljoen kilo verder te verminderen. De achttien nieuwe treinen op de noordelijke lijnen gaan bijvoorbeeld rijden op HVO diesel en eind 2021 rijdt de vervoerder met tien waterstofbussen in de provincie Gelderland. De elektrische vloot van Arriva bestaat momenteel uit bijna 165 zero emissiebussen.

Voor Elkaar Pas

Op het gebied van MVO zet Arriva zich verder in om het OV voor iedereen toegankelijk te maken, zowel voor werknemers als reizigers. De vervoerder biedt in het hele land werkplekken aan voor mensen met aan afstand tot de arbeidsmarkt. Met sociale vervoersproducten als de Voor Elkaar Pas kunnen mensen met een wmo-indicatie daarnaast gemakkelijker met het openbaar vervoer reizen.

Lees ook: Tien waterstofbussen voor Arriva in Gelderland

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.