RET-directeur Maurice Unck (bron: Rick Keus)

Maurice Unck blijft tot 2025 directeur van de RET

Foto Rick Keus, Rotterdam, Rotterdam, 20200106 Onderwerp:

RET-directeur Maurice Unck blijft zeker tot 2025 aan het hoofd staan van de Rotterdamse stadsvervoerder RET. Op voordracht van de Raad van Commissarissen is hij woensdag herbenoemd voor de tweede termijn als algemeen directeur. “Maurice Unck heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een krachtig bestuurder in goede én bijzonder moeilijke tijden”, aldus de MRDH en de gemeente Rotterdam, de aandeelhouders van de RET.

Unck volgde in juni 2017 Pedro Peters op als topman bij de Rotterdamse vervoerder. Zijn nieuwe termijn start in juni 2021 en loopt tot juni 2025. De aandeelhouders zijn dankbaar voor de rol die Unck heeft gepakt tijdens de coronacrisis. “Ook tijdens de coronacrisis blijft hij het toekomstperspectief van OV in de regio schetsen. Dat is wat de RET nodig heeft. We zijn daarom blij met de herbenoeming van Unck”, aldus Arjan van Gils en Pieter Varekamp namens de MRDH en de gemeente Rotterdam.

Veranderingen

Onder het leiderschap van Unck zijn verschillende veranderingen doorgevoerd. Zo werd de Hoekse Lijn in gebruik genomen, waarmee de RET 25 kilometer extra metrospoor aan het netwerk toevoegde. De lijn werd vanaf de start meteen door veel reizigers gewaardeerd en de reizigersaantallen overtroffen de verwachtingen.

Bovendien werd een begin gemaakt met de transitie naar een zero emissie-busvloot. Het is de ambitie dat de hele vloot in 2030 uitstootvrij is. Ook zijn de duurzaamheidsdoelen verder aangescherpt en is RET overgeschakeld op donkergroene energie van Nederlandse bodem. Verder heeft Unck de samenstelling en de structuur van het management veranderd, waardoor het team gestroomlijnder werkt en het meer divers is in leeftijdsopbouw en man-vrouwverhouding.

Tevredenheid

Sinds Unck aan het roer staat van de stadsvervoer is het klantenoordeel verder gestegen en de reizigersgroei was van 2017 tot begin dit jaar ruim 14 procent. Die groei is onderbroken door de coronacrisis, waardoor de RET – zoals veel andere bedrijven – hard werd getroffen. Daarom zal de tweede termijn van Unck voor een belangrijk deel in het teken staan van herstel.

Unck: “Als de beperkingen worden opgeheven, is de eerste opgave om reizigers weer terug te winnen en weer uit te komen op de reizigersaantallen van begin 2020. Parallel daaraan blijf ik mij met alle collega’s onverminderd inzetten voor een betere klantreis en het zeker stellen van investeringen in ons netwerk.”

“Die zijn hard nodig om bevolkingsgroei in goede banen te leiden, de economie een impuls te geven en stad en regio leefbaarder te maken”, vervolgt de directeur. “Ik zie ernaar uit om nog een termijn aan deze mooie club mensen leiding te mogen geven en samen deze uitdaging aan te gaan.”

Lees ook: RET-directeur: we moeten de crisis niet groter maken dan nodig is

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.