Bus van EBS in concessie Haaglanden Streek op Zoetermeer Centrum West

EBS behaalt Trede 2 op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Foto: Inge

EBS spant zich al enkele jaren in om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden in de OV-sector. Dat heeft ertoe geleid dat de vervoerder Trede 2 heeft behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Met dit keurmerk van TNO wordt de mate van inclusief en sociaal ondernemen objectief gemeten en zichtbaar gemaakt. EBS startte een certificeringstraject om erachter te komen met welke stappen de eerste trede bereikt kon worden, maar komt dus direct hoger binnen.

“In onze concessie Waterland zijn we al enige jaren intensief bezig om mensen met een arbeidsbeperking te herplaatsen, bij voorkeur in de eigen functie met aanpassingen, of in een andere functie. Voor onze ‘nieuwere’ concessies, in Haaglanden en Voorne-Putten en Rozenburg hebben we meteen dezelfde werkwijze geïntroduceerd. Zo konden we direct Trede 2 behalen, dat is een mooie prestatie”, aldus Nicolette Szecsenyi, manager HR bij EBS.

“We zijn er enorm trots op dat we deze mijlpaal hebben behaald,” zegt EBS-directeur Wim Kurver. “Maar het gaat ons er vooral om dat we hiermee aantonen dat we stappen zetten met sociaal ondernemen. We willen een goede werkgever zijn en blijven.”

Mooie bekroning

EBS vierde het behalen van het certificaat eerder deze maand digitaal met de opdrachtgevers Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Vervoerregio Amsterdam. Igor Bal, portefeuillehouder OV van MRDH: “Het is heel fijn om te zien dat EBS dit zo snel heeft behaald. Natuurlijk schrijven we als concessieverlener hier mooie dingen over in bestekken, maar daarmee ben je er nog niet. Dat EBS zo snel al PSO-gecertificeerd is, is zo tegen het eind van het jaar een mooie bekroning op veel hard werken. Ook vanuit mijn rol als wethouder Werk en Inkomen ben ik blij met de positieve rol die EBS hiermee speelt op de regionale arbeidsmarkt.”

Het beleid van EBS op het gebied van inclusiviteit sluit goed aan op dat van de Vervoerregio, zegt secretaris-directeur Thea de Vries. “In het beleidskader Inclusieve Mobiliteit maakt de Vervoerregio Amsterdam zich sterk voor een toegankelijker en inclusiever vervoersysteem. Dat EBS, als één van de grote uitvoerders in onze regio, het goede voorbeeld geeft sluit daar goed bij aan.”

De prestatieladder kent vier niveaus, van Aspirant-status tot Trede 3. Van de andere OV-vervoerders staan ook Arriva en Keolis op Trede 2, Connexion en Qbuzz op Trede 1. EBS werkte voor de certificering samen met Extend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.