Elektrische bus BYD RRReis (foto: BYD)

Alex Rentier nieuwe directeur van Keolis

Persbericht BYD

Alex Rentier is de nieuwe directeur van Keolis Nederland. Hij is op maandag 1 maart gestart als opvolger van waarnemend bestuurder Marc Renouprez, die de functie van CEO waarnam na het terugtreden van Frank Janssen. Rentier keerde vorig jaar terug uit Dubai, waar hij ruim 4,5 jaar leidinggaf aan Serco Dubai Metro & Tram.

Rentier heeft ruim dertig jaar ervaring in directie- en managementfuncties, zowel in Nederland als in het buitenland en is geen onbekende in de OV-sector. Zo was hij operationeel directeur bij stadsvervoerder HTM en Nedtrain, het onderhoudsbedrijf van NS. Ook was hij in het verleden in Duitsland werkzaam als directeur trein en bus voor Abellio.

Nieuwe groeifase

“Wij zijn verheugd met de komst van Alex Rentier”, aldus waarnemend bestuurder Marc Renouprez. “Alex is een bewezen OV-bestuurder met internationale ervaring die goed binnen de Keolis Groep past. Hij zal ons constructief verder door de coronatijd leiden en met zijn staat van dienst is hij de juiste kandidaat om een nieuwe groeifase van Keolis Nederland te realiseren.”

Keolis Nederland moest op zoek naar een nieuwe directeur nadat Frank Janssen zijn functie per 15 november 2020 neerlegde. Dat besluit was onder meer ingegeven door privéomstandigheden. “Nu Keolis zich weer op de toekomst kan richten, is het voor mij een goed moment om afscheid te nemen en in mijzelf te investeren”, zei Janssen bij de aankondiging van zijn vertrek. Hij was anderhalf jaar directeur bij de vervoerder.

Lees ook: Frank Janssen treedt terug als algemeen directeur Keolis

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.