Pier Eringa (foto: Transdev)

Pier Eringa stopt vanwege coronacrisis als Transdev-directeur

Foto Transdev

Pier Eringa neemt per direct afscheid als directeur van Transdev Nederland, het moederbedrijf van onder meer Connexxion en Hermes. De taken van de CEO zijn door de coronacrisis zodanig verschoven dat hij heeft besloten om op te stappen. De werkzaamheden van Eringa worden voorlopig waargenomen door CCO Manu Lageirse.

Eringa maakte in september 2019 de overstap van ProRail naar Transdev, met als doel om een bijdrage te leveren aan de groeidoelstellingen van de Nederlandse tak van de vervoerder. Daar kwam door de uitbraak van het coronavirus abrupt een einde aan. De taken van de CEO zijn sindsdien zodanig verschoven, dat Eringa heeft besloten om afscheid te nemen van Transdev.

Toekomst ongewis

“De gevolgen van de coronacrisis zijn groot en de toekomst is ongewis. In het OV zijn de aanbestedingen stilgelegd. Zowel bij taxi als bij OV is het onduidelijk of en wanneer er weer reizigersgroei is vergelijkbaar met de fase van voor Covid-19”, legt Transdev uit. De Raad van Commissarissen van Transdev Nederland zegt Eringa te bedanken voor zijn inzet de afgelopen anderhalf jaar.

Bij zijn aantreden als CEO van Transdev sprak Eringa van “een geweldige transfer”, waarbij hij verwees naar de dagelijkse impact van de vervoerder op de mobiliteit van veel reizigers en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld zero emissie en Mobility as a Service. In de 4,5 jaar daarvoor was hij topman van spoorbeheerder ProRail, waar hij vertrok vanwege de beoogde omvorming van besloten vennootschap naar zelfstandig bestuursorgaan.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Pier Eringa stopt vanwege coronacrisis als Transdev-directeur”

Bernd Visser|06.03.21|16:06

Dus het wordt moeilijk en dan maar per direct het werk neerleggen omdat je geen zin hebt om het bedrijf door de crisis heen te brengen.

Dit laat totaal geen leiderschap zien en per direct laat zien dat er meer aan de hand is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.