Manu Lageirse

Manu Lageirse nieuwe algemeen directeur Transdev

Foto Twitter

Manu Lageirse is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van Transdev. Enkele maanden geleden nam hij als operationeel directeur de werkzaamheden van Pier Eringa al over, die in maart opstapte als topman van de vervoerder. De belangrijkste prioriteit bij het bedrijf ligt volgens Lageirse op dit moment om “het openbaar vervoer in stand te houden”.

“Het zal jaren duren voordat het openbaar vervoer op het oude niveau zal komen. We hebben het OV met 10 procent afgeschaald. Dat was voor een deel ook nodig.” Volgens de topman komt er binnenkort duidelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over eventuele steunmaatregelen voor 2022. “Als hier meer duidelijkheid over is, dan kunnen we meer gaan sturen en een langetermijnvisie uitwerken.”

Kansen sector

Volgens Lageirse zijn er diverse kansen voor de sector en zaken die tegen het licht moeten worden gehouden. “In de afgelopen twaalf maanden zijn we samen met het Rijk, opdrachtgevers, vervoerders en stad en streek samen op zoek gegaan naar oplossingen. We hopen dat we dit ook de komende tijd kunnen doorzetten, ook met vakbonden en reizigersorganisaties.”

Kansen zijn volgens de topman het verder spreiden van de spits en het koppelen van regiotaxi met het openbaar vervoer, wat “nu nog gescheiden zaken zijn”. Volgens hem moet er ook kritisch worden gekeken naar de aanbestedingen in het vervoer, want de inkomsten die nu in de concessies staan zullen volgens hem voorlopig niet worden gehaald.

Operationeel directeur

Lageirse is sinds juni 2019 operationeel directeur bij Transdev Nederland. Hij werkte van 2015 tot 2018 als hoofd inkoop en procesmanager en hoofd prestatie en techniek bij Transdev in Parijs. Lageirse was van maart 2009 tot mei 2015 algemeen directeur van Veolia, dat later samen met Connexxion werd ondergebracht onder Transdev Nederland.

Na het vertrek van Lageirse stonden achtereenvolgens Bart Schmeink en Pier Eringa aan de leiding van het bedrijf. Pier Eringa leidde het bedrijf van september 2019 tot maart 2021, maar vertrok omdat zijn taken door de coronacrisis zodanig waren verschoven dat hij besloot om op te stappen.

Lees ook: Pier Eringa stopt vanwege coronacrisis als Transdev-directeur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.