Opening nieuwe bedrijfspand Keolis Zwolle (foto: Keolis)

Nieuw multifunctioneel bedrijfspand Keolis in Zwolle geopend

Persbericht Keolis

Keolis heeft officieel zijn nieuwe bedrijfspand op bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle geopend. Het gaat om een locatie van 14.000 vierkante meter waar de chauffeurskantine, de werkplaats en het regiokantoor gevestigd zijn. Het pand is natuurinclusief. Zo groeit aan de gevels een verticale tuin van 7 meter hoog, die dienstdoet als natuurlijke zonwering.

Het pand beslaat twee verdiepingen: de werkplaats is 900 vierkante meter groot en het kantoor 800 vierkante meter. Er is ruimte voor 170 chauffeurs, 13 monteurs en 35 kantoormedewerkers. Ook zijn er 64 elektrische bussen gestald, die via 36 elektrische laadpalen kunnen worden opgeladen. Verder is op de locatie een wasinstallatie voor bussen geplaatst.

Chauffeur hebben dankzij de nieuwe locatie de mogelijkheid om bij de halte voor de vestiging hun dienst te starten. Daardoor worden vele onnodige kilometers met lege bussen van en naar de de vestiging bespaard.

Duurzaamheid

Het nieuwe pand voldoet volgens Keolis aan de duurzaamheidswensen- en eisen van deze tijd. Zo is er geen gasaansluiting en is aan en om het gebouw veel natuur te vinden. Dit natuurinclusieve bouwen sluit behalve de duurzaamheidsdoelen van de vervoerder aan bij de ambitie van de gemeente Zwolle.

Keolis bereikte vorige week ook al een andere mijlpaal op het gebied van duurzaamheid. De grens van 10 miljoen elektrische kilometers in de concessie IJssel-Vecht is namelijk gepasseerd. Daarmee is, sinds de start van de concessie op 13 december 2020, ruim 3 miljoen liter diesel en 2.000 kilogram stikstof bespaard. In vergelijking met de oude situatie met dieselbussen zouden er jaarlijks ongeveer 275.000 bomen nodig zijn geweest om deze CO2-uitstoot te compenseren.

In juni stromen er bij Keolis nog eens 13 nieuwe elektrische bussen in. Met 259 bussen is de grootste elektrische busvloot van Europa in één regio dan compleet.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.