Henk Goudappel (foto: Goudappel)

Goudappel-grondlegger overleden

Foto Goudappel

Henk Goudappel, de grondlegger van het Nederlands adviesbureau Goudappel, is vorige week op 90-jarige leeftijd overleden. Hij was in de jaren zestig verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw vakgebied, namelijk mobiliteit en ruimtelijke ordening.

Dit vakgebied heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de steden zoals wij die nu kennen en waarmee het bureau tot op de dag van vandaag onderscheidend is in de wereld. Bovendien is het gedachtegoed van Henk Goudappel nog steeds terug te vinden in het bedrijf: “Vanuit passie voor het vakgebied mobiliteit werken aan een betere wereld.”

Het adviesbureau wenst de nabestaanden van Henk veel sterkte bij het verlies.

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is vaste redacteur van VerkeersNet.nl en schrijft voor verschillende andere vakbladen van ProMedia Group, waaronder OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.