Wilko Mol (foto: OV-bureau)

Wilko Mol volgt Wim Kurver op als EBS-directeur

Via OV-bureau

Wilko Mol vertrekt als directeur van het OV-bureau Groningen Drenthe en wordt de nieuwe CEO van vervoerder EBS. Hij begint per 1 oktober bij EBS met een overdrachtsperiode van enkele maanden. Het is de bedoeling dat Mol medio eerste kwartaal van 2022 formeel het stokje overneemt van Wim Kurver, die sinds 2011 aan het roer staat bij EBS.

“Met Wilko Mol halen we meer dan twintig jaar OV-ervaring binnen bij EBS”, aldus Kurver. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het CEO-schap bij hem in goede handen is. We zullen vanaf oktober samen optrekken. Dat biedt de gelegenheid voor een goede overdracht.” Deze periode wordt ook gebruikt voor het doorlopen van formele stappen die nodig zijn om Mol aan te stellen als statutair CEO.

Kurver blijft aan EBS en moederbedrijf Egged Group verbonden. In welke rol dat zal gebeuren, wordt eveneens in het eerste kwartaal van 2022 bekend.

Dubbel gevoel

Mol was sinds september 2018 directeur van het OV-bureau, waar hij met een dubbel gevoel vertrekt. “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij het OV-bureau. Ik mag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het OV en mobiliteit. De afgelopen 1,5 jaar heb ik het OV door de coronacrisis mogen loodsen, een zware maar dankbare taak. Ik vertrek dan ook met een lach en een traan. Een traan omdat ik het OV-bureau los moet laten, maar een lach omdat ik een mooie nieuwe uitdaging als CEO bij EBS tegemoet ga.”

Volgens Efi Arbel, CEO van moederbedrijf Egged, heeft Mol de juiste kwaliteiten om de groeiambitie van EBS binnen Nederland waar te maken. De nieuwe directeur zegt ernaar uit te zien om verder te bouwen aan de plek die EBS heeft in het Nederlandse OV-landschap. “EBS is 10 jaar geleden vanuit het niets begonnen in Nederland en heeft de afgelopen jaren bewezen elke dag opnieuw goed OV te leveren.” De vervoerder verzorgt momenteel het busvervoer in de concessies Waterland, Haaglanden en Voorne-Putten Rozenburg.

Grote bijdrage

Fleur Gräper-Van Klapwijk, voorzitter van het dagelijks bestuur van het OV-bureau: “Ik wens Wilko erg veel succes in zijn nieuwe functie en heb er vertrouwen in dat hij zich ook bij EBS zal inzetten voor de verdere ontwikkeling van het OV en de ambities en uitdagingen die er liggen. Ik vind het wel erg jammer dat hij dat niet meer vanuit het OV-bureau doet. Ik wil hem bedanken voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd de afgelopen jaren”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.